Härlig höjdtävling i Friidrottens Hus!

Fredagens höjdtävling, ”Ola Carlsson Invitational”, kom att bli en härlig festföreställning med högklassiga prestationer. Huvudpersonen själv var hårfint nära att förlänga sin tvåmeterssvit till 23 säsonger, han hade två försök där ribban hade svårt att bestämma sig för om den skulle ligga kvar eller ramla ner.

.
Nu kunde han istället glädja sig åt att den 20 år yngre systersonen David Kappelin höjde sitt personbästa med NIO centimeter och liksom Ola klarade 1.95m! David har ju stav som förstagren men efter denna insats skadar det inte att lägga lite tid också på höjdhopp så är det första tvåmetershoppet inte långt borta.
.
Segrade gjorde Emil Svensson som i sin första tävling på 1½ år (hälseneskada) direkt slog till med 2.15m och respektlösa försök på 2.20m. Han stämplade sig direkt som favorit till ISM-titeln här i Friidrottens Hus i februari.
.
Andreas Carlsson från Borås visade också fin form genom att klara 2.10m med rejäl marginal.
.
Dagens man var nog ändå Emil Predan, mest känd som Ebba Jungmarks tränare. Hans personrekord på 1.88m gav segern i P15-klassen vid Världsungdomsspelen 2003. Kort därefter tvingades han ge upp sin karriär på grund av knäskada. Nu visade han hoppspänst som i fornstora dar och lyckades efter 10 år höja sin personrekord till 1.90m under massornas jubel! Imponerande.
.

Erik Olsson hade viss marginal till ribban i sitt hopp över 1.90m
.
Erik Olsson svarade också för ett stiligt personrekord genom att klara 1.90m med ett par centimeters marginal. Den fjärde hopparen att ”persa” var unge (född 1999) Markus Menander från Bohus IF som klarade 1.75m.
.
Yannick Tregaro hade känningar i sitt upphoppsknä och fick nöja sig med 1.80m.
.
.

Ett koncentrerat och samlat gäng inför tävlingsstart!