UNDERBART!

I lördags var jag stolt att var ÖIS-are! Att vi i vår lilla klubb kan arrangera en tävling som RödBlå Vinter är verkligen något att glädjas över. När dessutom Emma vinner över ett startfält som hade platsat i vilken Diamond League-gala som helst så känns det bara helt underbart
.
De flesta hade nog förväntat sig en ren duell mellan Emma och Blanka men det visade sig att två andra unga lovande hopperskor skulle blanda sig i leken i allra högsta grad.
.
Ariane Palsyte från Lithauen har tagit medaljer vid flera internationallea juniormästerskap de senaste åren, men nu visade hon eftertryckligt att hon är reda att kliva in i världseliten. Hon klarade 1.92m  med en sådan marginal att undertecknad höll på att sätta mikrofonen i halsen!
.
För att inte tala om Vlasics landsmaninna Ana Simic som först tangerade sitt personrekord med 1.94m och sedan var millimeter från att fixa också 1.96m Synd att hon inte gjorde det, för då hade hon  tvingat upp Emma på 1.98m för segern. Men för första gången triumferade Ana Simic över sin kända landsmaninna. För Emmas del tröt nog inspirationen lite efter att segern var klar. Hon kände sig också lite sliten i hälsenorna efter flitigt tävlande den senaste tiden. .


En stor Kroatisk klack hejade fram Blanka Vlasic och Ana Simic
.

Första tävlingen på 208 dagar för Blanka Vlasic. Hårfint nära på 1.94m ovan
.

Seger på hemmaplan värmde i en för dagen mycket kall hall!
.

Ana Simic är tveklöst en blivande tvåmetershopperska, näraNÄRA på 1.96m!
.
I övrigt bjöds publiken (drygt 400 betalande åskådare) på tre svenska årsbästan. Philip Nossmy på 60 meter häck med 7.74 sek, Niklas Arrhenius i kula med 19.51m och Markus Johansson i viktkastning med 22.04.
.
Dagens verklige otursman var tveklöst Philp Nossmy som var på jakt efter IVM-kvalet 7.74 sek. På RödBlå vann han först det ordinarie loppet på 7.75 sek och sedan extraloppet på 7.76 sek! Låt oss hoppas att han filar en hundradel vid ISM kommande helg. Marvin Tay var hack i häl på Philip med fina 7.86 i första loppet. I andra var det något ännu bättre på gång innan det kom ett par rejäla islag.
.
En annan häcklöpare som imponerade var Maja Rogemyr från Karlstad. Efter 8.39 i det ordinarie loppet blixtrade hon ur blocken i extraloppet och sänkte sitt personbästa till 8.31 sek! Hon blir svårslagen vid ISM kommande helg.
.

Marvin Tay och Andreas Martinsen gav Nossmy rejält motstånd på häcken
.
Herrarnas 800m var upplagt för en rekordattack (Martin Enholms hallrekord på 1.47.80) av
Johan Rogestedt. Inledningen såg lovande ut med en passeringen kring 52½ på 400m.
På det avslutande varvet kroknade Johan dock och hanns upp av en starkt spurtande Rickard Gunnarsson som tog sig under 1.50. Finske ettan Salonen på tredje plats
.

Rickard Gunnarsson besegrade lite oväntat Johan Rogestedt på 800 meter
.
En herre som imponerade storligen var danske MAI-aren Nick Ekelund Arenander. På eftermiddagen värmde han upp med att vinna 200m på 21.42 sek.
Kvällens 400m-lopp öppnade han i ursinnigt tempo med 21.90 efter första varvet. Då med en friskt satsande Felix Francois tätt i rygg. Avståndet de bägge växte under andravarvet till en dryg sekund. Inte att undra på då Nicks segertid 46.74 sek är hans nästa bästa någonsin under tak.

21.42 på 200m (ovan) följdes av hallrekordet 46.74 på 400 meter
.
När ÖIS arrangerar tävling finns det givetvis en fin trestegstävling på programmet! Vår egen toppduo Ström&Lennartsson nosade på 16 metersstrecket men fick inte oväntat se sig besegrade av årets
Världstvåa i grenen, Julian Reid Storbrittanien, som hade två hopp på 16.15m.
Samtliga sex deltagare presterade över 15 meter i hopplängd.
.
Den kvinnliga tävlingen dominerades av Norge. Lite oväntat fick deras mångåriga etta Inger Anne Fröysedal, se sig besegrad av unga Chiamaka Okparaebo som för första gången passerade 13 meter. Det finns talang för 14 meter också i den tjejen, snabb och spänstig så det räckte och blev över.
.

Julian Reid är en mycket tänkbar VM-finalist i Sopot i mars månad
.

Okparaebo -13.15m med mersmak
.

Josefine Magnusson, Malmö AI, kämpade ner Lidingös Maria Gustafsson på 200m och kunde glädja sig åt ett nytt personrekord på 24.29! Vid kommande helgs ISM lär hon vara en mycket stark segerkandidat på 400m efter det här formbeskedet.
.

22,0 på första 200m var lite för tufft för Felix Francois, som trots mjölksyrestinna ben tog sig imål på utmärkta 47.83 sek. Friskt satsat som kan löna sig i framtiden. Bakom honom ser vi Jonathan Carnbe som blev trea på respektabla 49.04 sek.

.

Markus Johansson satte svenskt årsbästa och personrekord med 22.04 i viktkastning.
.

Efteranmälda Cathrine Larsåsen satte årsbästa med 4.30m och försökte sedan på 4.42m.
.
I längdhopp nosade brittiskan Amy Woodman på sitt personbästa med ett hopp på 6.39m. På andra

plats noterade danskan Martha Traoré nytt danskt juniorrekord med fina 6.19m
.

Lovisa Lindh agerar hare åt Linn Nilsson på 1500m. Linn segertid blev 4.21
.

Mångkamparen David Kallebäck hade all anledning att vara nöjd med sin dag. Först ett
personbästa i höjdhopp och sedan en kulstöt på hela 15.21m.
.

Tracey Andersson testade ISM-formen i vikt med 19.97m som resultat.
.

Blanka Vlasic var flitigt uppvaktad efter sin comeback. 15 ackrediterade journalister ville
samtliga ha ett ord med henne.
.
Lite i skymundan var det en del andra ÖIS-are som gjorde väl ifrån sig:
.
Robin Lindgren och Ronja Fjellner är på väg tillbaks efter skador. Robin sprang 800m strax under 1.56 och Ronja 1500m på 4.40. Det var så pass positiva formbesked att de kommer till start vid ISM kommande helg.
.
Våra bägge 99-or Judith Sjöman och Della Månsson gjorde sina första starter i seniormotstånd men lät sig inte imponeras utan presterade fina personrekord.
Judith klarade för första gången 1.60m i höjdhopp och hade dessutom ett riktigt fint försök på 1.64m!
Della sprang 60 meter och kvalade in till Ungdoms-SM med 8.24 sek.