Emma, Alhaji och Daniel Svenska Mästare i helgen!

Helgens svenska inomhusmästerskap bjöd på riktigt positiva tävlingar med goda resultat och många spännande kamper om de åtråvärda SM-titlarna. ÖIS kunde glädja sig åt tre stycken svenska mästare och totalt sex medaljer.
.

.
Emma var givetvis jättefavorit i höjdhoppet när ju Ebba Jungmark står över innesäsongen. Men det blev ändå en rysare när hon rev sina två första försök på ingångshöjden 1.86m. Hon hade suttit och kallnat till medan övriga tjejer hoppade på lägre höjder. Hon visade dock på sin professionalitet genom att klara i tredje med en decimeters marginal och därefter såväl 1.90m som nya hallrekordet 1.95m. Hon avstod sedan från vidare hoppande med lite känning i höften. Nu skall hon träna lugnt och ladda inför Inne-VM.
.

Så här ser det ut när hallrekordet höjs till 1.95m!
.
I manligt stavhopp hade vi bespetsat oss på en stenhård duell mellan stjärnskotter Melker Svärd-Jakobsson och Alhaji. Den uteblev dock fullständigt eftersom Melker redan hoppat färdigt när Alhaji gick in på 5.55m som han klarade direkt. Därefter skickade han direkt upp ribban på mäktiga 5.75m vilket är liktydigt med den stenhårda IVM-kvalgränsen. Det första försöket var riktigt nära, medan de två därpå följande var misslyckade.
Ungtupparna Jomyr & Kappelin hade inge riktiga framgångar. Magnus klarade visserligen 4.81m men sedan var det stopp på nya personrekordet 4.95m även om åtminstone ett försök var riktigt bra.
David försvann direkt på ingångshöjden 4.81m i A-poolen. Kanske inte så märkvärdigt med tanke på att hans personrekord lyder på 4.85m.
.

Trean Carl Stenson ser ut att vara den ende som verkligen gläds över sin medalj
.
Trestegstävlingen spåddes bli en tvekamp emellan Mattias Ström och Daniel Lennartsson med den förstnämnde som knapp favorit. Dels har han det bättre personrekordet med 16.27 från fjolårets Finnkampsvinst, dels toppade han Sverigestatistiken med 16.14m.
.
Men denna dag var det tveklöst Daniel som hade den bästa formen! Först klämde han i med nya personrekordet 16.15m och strax därefter ökade han på till hela 16.27m! Till detta hade Mattias ingen replik även om han säkrade ÖIS dubbelseger med god marginal.
.
Erik Olsson kompletterade på bästa sätt med ett nytt personligt rekord på 14.39m. Prestationen var desto bättre med tanke på att ådragit sig en lättare sträckning i baklåret för mindre än två veckor sedan. Erik har gått framåt framförallt rent tekniskt i vinter och nu kan han börja drömma om ett femtonmetershopp utomhus på allvar!
.

Ohotad i trestegstävlingen denna helg!
.

.
Felix Francois bronsmedalj på 400m (47.96 sek) steg i värde med tanke på att den kom från den svårlöpte innerbanan. Världslöparen Nick Ekelund Arenander fick oväntat tufft motstånd av unge Dennis Forsman som dök in först efter 200m och bröts Nicks löprytm. Hans löpstyrka tog ut sin rätt, men det var roligt att se så frisk satsning från såväl Dennis som Felix!
.

.
Riktigt roligt att se Michaela Meijer tillbaks på prispallen efter två års skadehelvete. Hon klarade 4.18m med goda försök också på 4.28m. De bägge huvudfavortierna Angelica Bengtsson och Malin Dahlström rådde hon givetvis inte på men det är härligt att se henne tillbaks och Hanna-Mia Person klubbrekord på 4.40m får svårt att överleva sommaren.
.

.
Ronja Fjellner fick en kort och intensiv innesäsong. Efter 4.40 på 1500m vid RödBlå Vinter sprang hon 3000m vid ISM. Hon  tog en sjätteplats på den utmärkta tiden 9.48.40! Nu gäller det att hålla sig frisk och pigg så blir det grymma tider utomhus!
.

.
Mattias Ström var inte riktigt nöjd med sin tävling men bidrog till vår dubbelseger i tresteg!