Härlig start på säsongen!

Det kändes nästan som vanligt. En härlig temperatur och lite folk på läktaren. Göteborg GP blev en trevlig kväll också sedd med rödblå glasögon på.

Maja Nilsson tog en meriterande seger i damernas höjd. Ett litet startfält (4 stycken) och lite regntunga banor höll kanske ner resultatnivån något. En seger över meriterade tvåmetershopperskan Demireva väger dock tungt. Det känns som om hon höjt sin kapacitet till en lägstanivå av 1.90m i nuläget.

Carl Bengtström fick perfekt draghjälp av meriterade irländaren Barr (OS-fyra 2016). Han höll i stort sett jämna steg över de åtta första häckarna innan Barr drog ifrån på upploppet. 49.85 är en imponerande säsongsdebut och Carls näst bästa tid någonsin.

Över åttonde häcken hade Carl fortfarande häng på den irländske rekordhållaren. Med ÖIS-linne hade han med all säkerhet vunnit…

En överraskande och imponerande seger tog talangen Anders Pihlblad över 200 meter. Han kämpade ner Kasper Kadestål och Desmon Rogo på slutmeterna och vann på 21.51 sek. Alexander Andreasson sprang också starkt med 21.93 sek, även om han stumnade något över de sista 50 meterna.

17-årige Leo Zikovic tog sig an de stora grabbarna i kula. De var blott hans livs andra tävlingen med den tunga kulan och han radade upp tre personrekord. Först 14.49, därefter 14.97 och slutligen hela 15.02m! Synnerligen lovande inför finalen i Lag-SM!

Isak Helgesson gjorde sitt första tävlingslopp över 400 meter på 16 månader och sänkte sitt personbästa med 2.05 sek till 49.41. Ett gott formbesked för 17-årige Isak som är träningsflitig som få. Även Samuel Wiik var under 50 sekunder med 49.94.

En härlig comeback för Isak på löparbanorna!

Melker Svärd Jakobsson hade en trist afton som resulterade i tre kryss i protokollet. Det är bara att glömma, han får en ny chans i Hengelo till helgen.

Johanna Larsson avslutade aftonen med ett nytt personbästa på 5000m. 17.11.16 lyder det nu. Det är mycket troligt att hon får springa den här sträckan i Lag-SM i Halmstad 29 juni och att Emma Dahl går in på hinder.

Johanna Larsson blir bara bättre och bättre.

Du kan se TV-sändningen på SVTplay.