Historisk RödBlå drabbning!

Söndagen den 2 juni 2019 blir ett idrottshistoriskt datum. Då möts nämligen Mölndals AIK och Örgryte IS för allra första gången någonsin i en seriematch för kvinnor! Trots att MAIK bildades så sent som 1956 (ÖIS 1887) så utvecklade man den kvinnliga verksamheten betydligt snabbare än ÖIS som inte fick någon fart på densamma förrän i början av 2000-talet.

ÖIS startade i seriesystemet 2016 och efter tre raka seriesegrar är vi nu kvalificerade för deltagande i Lag-SM. Den 2/6 går de bägge kvalmatcherna inför den stora finalen i Malmö 26/6.
Endast segraren i respektive match (6 deltagande lag) går vidare!

Ifjol vann Mölndal sin kvalmatch och gick till final. Därför får man kanske med knapp marginal räknas som favorit även vid årets match. Men lita på att ÖIS kommer att bjuda upp till kamp! Här kan man verkligen snacka om en prestigeladdad drabbning med mycket prestige i potten… Förlorarna kan räkna med mycket spott och spe under avsevärd tid framöver.

Vi ställer frågan till ett antal ledande företrädare för dessa bägge RödBlå föreningar.

Hur ser du på denna klassiska RödBlå drabbning den 2 juni? Vem kommer att gå segrande ur den här striden och varför?

 

Stefan Rönnäs – Mölndals AIK
 ”Det kommer garanterat att bli en jämn match där både klubbar har sina styrkor i löp- och hoppmonenten. Sett till aktiva på absolut elitnivå väger det över till ÖISarnas fördel men underskatta aldrig en Mölndalsfriidrottare i lagsammanhang. Kastgrenarna kommer troligtvis att avgör bataljen och det enda som är klart på förhand är att det blir Röd-Blå seger hur som helst”

Michaela Meijer, Örgryte IS. Började sin friidrottsbana i Mölndals AIK.


Jonathan Carbe – Örgryte IS

”Efter seriesegrar tre år i rad vore det förkrossande om just Mölndals AIK skulle fälla på mållinjen i vår ambition att gå raka vägen till Lag-SM-final. Vi skall göra allt i vår makt för att förhindra ett sådant bistert öde! Min gissning är att Mölndal slutligen får se sig besegrade efter en hård och rättvis kamp där stafetten blir helt avgörande…”

 

Hanna Palmqvist, Mölndals AIK. Svensk mästarinna på långhäck som kan ta MÅNGA poäng till sin klubb.

 

Erica Johansson – Mölndals AIK

”Rött och Blått på banorna, Jättarna mot Goliat. Ska bli spännande att se vilka som går segrande ur denna kamp. Självklart tror jag det blir Mölndal med alla våra duktiga juniorer som kämpar till sista droppen men till första platsen!”

 

ÖIS har många starka löpare att välja bland på medel o långdistans.


Per Crona – Örgryte IS

”Lagmatcher är något alldeles speciellt. 13 juli 2016 är ett datum för alltid inristat i ÖIS historia. Då besegrade vi för första gången Ullevi FK vid finalen i Lag-SM. Fullständig och total lycka!

Nu vill vi lägga den 2 juni 2019 till vår ansenliga idrottsliga historia genom att för första gång besegra Mölndals AIK i en kvinnlig lagmatch.

Detta kommer inte bli lätt på något sätt. I ett sådant prestigemöte ligger så oändligt mycket prestige och idrottslig ambition inbäddat att vi förväntar oss strid på kniven från första startskott till dess att målsnöret bryts på den avslutande stafetten.

Väl mött RödBlå Vänner! Vår avsikt är att sända Er åter till förorten med ett förnedrande nederlag i bagaget…”

 

Fatima Koné Mölndals AIK. Kommer MAIK besegra ÖIS i tresteg… Tanken svindlar!

 

Alexander Nilsson – Mölndals AIK

”Vi tror att Ni är helt rätt ute när Ni ödmjukt och insiktsfullt konstaterar att Er ambition inte blir särskilt lätt att förverkliga. Vi RödBlå MAIK-are kommer ställa upp med ett mycket lovande framtidslag vars främsta målsättning är att vinna den 2 juni, för att med eftertryck visa vilken förort som styr i Göteborg!”

 

Maja Nilsson Örgryte IS. Årets nyförvärv i Sällskapet.


Per Tedenrud – Örgryte IS

”Jag ser fram emot en rejäl batalj emot giganterna från förorten. Inget skulle glädja mig mer än att se ÖIS damlag gå raka vägen genom seriesystemet till en final i Lag-SM! Precis som vårt herrlag gjorde 2016!”

 

Rebecka Holmqvist Mölndals AIK. Doldis som kan avgöra hela kampen med en stark insats i kula & diskus.

 

Den avslutande stafetten kan mycket väl bli helt avgörande!

 

Elin Brink Mölndals AIK. Starkt kort på medeldistans.

Preliminär laguppställning Mölndals AIK