Holmgång på norra Öland!

Kvalmatchen i Lag-SM blev en precis lika tuff kamp som vi hade förutskickat! I Löttorp på norra Öland utspelades en verklig batalj emellan främst tre klubbar, IFK Växjö, Mölndals AIK och ÖIS.

Mölndal gjorde en riktig stark insats och hade länge greppet på oss. Efter 11 av 18 grenar hade de en åtta poängs ledning, 54 emot 46 poäng. Sedan satte vi dock in en våldsam slutspurt som resulterade i en slutlig seger med 80 poäng emot 76 för såväl MAIK som Växjö.

Vi satte punkt för matchen med klubbrekord i de avslutande två grenarna. Wilma Nielsens uppvisning på 1500 meter var synnerligen imponerande. 4.19.82 i ett rent sololopp i rejäl blåst skvallrar om toppform inför stundande säsong. Vad motsvarar det i ett galalopp mot bra motstånd och med farthållare? 10 sekunder bättre kanske.
Och vad den löpstyrkan resulterar i på 800 meter kan man bara drömma om… Det kommer en dag då klockan inte hinner ticka förbi två minuter.

Banrekord med 4.19 i rejäl blåst…. Wilma kommer springa fort i sommar, lita på det!

Den avslutande stafetten på 4x100m genomfördes med ytterst säkra växlar för att segra totalsegern. Trots detta sänkte kvartetten Jenny Lestander – Lisa Lilja – Emilia Hammarström och Ellen Hansson klubbrekordet till 47.20 sek. Här finns avsevärda marginaler för förbättring med ”normala” växlingsavstånd.

Lisa Lilja debuterade i ÖIS-dräkten och drog ett tungt lass. Förutom den redan nämnda stafettinsatsen så tog hon hem en imponerande dubbelseger på 200m och 400m. 23.99 på 200m och 55.67 på 400m. Sistnämnda lopp var ingen maxinsats då det gick endast 40 minuter före stafetten.

Lisa Lilja kommer springa fort på 400 meter i sommar.

En rad personrekord bidrog till segern. Engla Nilsson ersatte Maja Nilsson i höjd på allra bästa sätt. Efter att ha säkrat segern på 1.70m klarade hon nya uteperset 1.76m med god marginal. Enligt klubbchef Carbe hade hon därefter även goda försök på 1.80m.

Ett rejält utepers direkt för Engla med 1.76m.

Desiree Lilliehöök var sent inkallad på 5000m. Hon motsvarade förtroendet med ett fint PB på 17.35.67 och en tredjeplats.
Johanna Larsson fick åta sig hinderloppet trots att hon inte är någon specialist på sträckan. Med 11.03.04 (PB med 14 sekunder) tog även hon en värdefull tredjeplats.

Vi tog totalt 7 segrar i de 18 grenarna. Förutom de redan nämnda så är givetvis Michaela Meijer och Rebecka Abrahamsson klippor i vår uppställning. De tog hem säkra segrar i stav (3.91m) och tresteg (13.26m).

Julia Nielsen kopierade syrrans bedrift med att såväl vinna sin gren (800m på 2.09.24) överlägset och dessutom på nytt banrekord.

Seger och banrekord och bara ett stenkast från kyrkan.

Längdspecialisten Cajsa Augustsson gjorde också en anmärkningsvärd insats genom att ta en tredjeplats i släggkastning! 43.82m var dessutom ett nytt klubbrekord för K22. Cajsa har en väldigt bra grundteknik och med ett halvdussin teknikpass så kan det bli kast bortåt 50 meter.
På grund av en färsk muskelbristning blev det dock ingen sprint denna helg.

Elwira Ripsweden gjorde sin första lagmatch i ÖIS-dräkt. Hennes dubblering på kort och lång häck vägde också tungt i vår laginsats.

Elwira tog en fin andraplats på 400 m häck. På bilden dock 100m häck där hon noterade 15.69w.

Cajsa Augustsson virvlade iväg släggan till 43.82m.

En riktigt härlig triumf! Nu kan vi rikta in oss på finalen som går i Sollentuna den 8 juli. Detta med ÖIS i en huvudroll i såväl herr- som damtävlingen.

Den kompletta resultatlistan från Öland