PM och tidsprogram Kraftmätningskval

Söndagen den 28 maj är det dags för kvaltävling i Kraftmätningen. Vi drabbar samman med IFK Göteborg, IF Kville och Lerum Friidrott på Stenkullens IP.

Första start redan kl 09.30.

Tidsprogram Kraftmätningen

PM Kraftmätningen

Tävlingsregler

ÖIS mönstrar följande starka uppställning:

Arvid Lindholm -08
Simon Ostwald -08
Gabriel Andreasson -09
Karl Fredberg -09
Ayob Haj Younes -09
Claudio Joao Kåmark -09
Rayan Siguerdjidjene -09
Nelson Svensson Johansson -09
Alva Andblad -08
Maja Kardemark -08
Ylva Magnusson Debray -08
Nova Stormbom -08
Linn Coster -08

Julia Erhart -09
Julia Johnson -09
Sarah Svartborn -10

Lagledare: Judith Wagersten

Kraftmätningen är ju en lagtävling för ungdomar

Vi börjar med Häcklöpning 80 meter. Därefter tävlar vi i tur och ordning i spjut – höjd – stafett 6x200m – kula – längd och avslutningsvis 800m.

Reglerna som vanligt: max 8 flickor och 8 killar. De skall vara födda 2008-09 men man får ha med en flicka och en pojke födda 2010. Man räknar poäng på de tre främsta i varje genomförd gren.

Genom åren har vi varit framgångsrika i Kraftmätningen. Tre gånger har vi placerat oss som tvåa i den kombinerade lagtävlingen (flickor + pojkar). Senast 2019 då vi jagade segrarna Hässelby ända in på mållinjen. Men framförallt så vann vi stafetten som gick inne på Stockholms Stadion mitt under Finnkampen! En otrolig upplevelse för såväl aktiva som ledare.

Målsättningen är densamma som alla tidigare år, nämligen att kvalificera oss till Riksfinal. Hit går de 16 bästa mixade lagen (flickor + pojkar) samt de därutöver 4 bästa lagen i respektive flick och pojkklass. Finalen går i Lidingö, förutom stafetten som avgörs på Stockholms Stadion under själva Finnkampen!

Avslutande stafett inne på Sthlms Stadion vid Kraftmätningen 2015. Carl Bengtström med pinnen.