Hur fort springer Sara på Söndag?

Sara Holmgren bytte från Sävedalen till ÖIS efter den gångna säsongen.  På söndag gör hon en mycket intressant debut på halvmaraton när hon springer i Barcelona. Det är ett internationellt storlopp på en erkänt snabb bana. Så snabb att det till och med noterades ett världsrekord här när Florence Kiplagat vann på 65.09 år 2015! Sara har som längst tävlat på 10.000m där personrekordet sedan i somras lyder på 34.35. Utan att säga för mycket så kan vi nog räkna med en tid ganska så avsevärt under 1.20. Klubbrekordet på dryga 1.21 är definitivt mer än hotat…

Tävlingens hemsida

Det händer en hel del annat till helgen också. Mångkamps-SM avgörs i Norrköping och där har vi tre deltagare. Sten Hagström imponerade ju enormt den gångna helgen med 3.90m i stavhopp. Nu handlar det om sjukamp som innehåller grenarna: 60m – stav – längd – häck 60m – höjd – kula  – 800m. Sandra Jonsson kör femkamp i F17. Kan hon bara få till en skaplig kulstöt så kan det bli en riktigt fin placering! Hon är ju duktig i längd, höjd och numera också häck. 59 sek på 400 meter i vinter tyder också på löpstyrka för 800 meter.
Rebecca Runfors Carlzzon kör också femkamp fast i klassen under (F16). Det är hela 16 startande i klassen och för Rebeccas del är häcken lite av nyckelgren.

Tävlingens hemsida

Rebecka Runfors-Carlzzon gör SM-start i mångkamp till helgen.

I Uppsala avgörs Nordenkampen på söndag. Här har ÖIS fyra stycken deltagare. Melker Svärd-Jacobsson har varit glödhet i säsongsöppningen och hoppat 5.68 – 5.60 – 5.60m. För hans del är den magiska siffran 5.78m vilket är den brutalt hårda kvalgränsen till Inne-VM. Han har redan haft ett par riktigt bra försök på höjden, inte minst vid Pallasspelen. Rebecka Abrahamsson gör landslagsdebut som ÖIS-are i den kvinnliga trestegstävlingen. Dags för vinterns första 13-metershopp?
På herrarnas 400m representeras Sverige av ÖIS-duon Felix Francois och Carl Bengtström. Felix är en rutinerad landslagsman men för Carl blir det den allra första seniorkampen. Norge saknar tyvärr sin superstjärna Karsten Warholm varför ”våra gubbar” säkert kan vara med och slåss om segern.

Nordenkampens hemsida

I Friidrottens Hus handlar det om HäcXksan på lördag. Det är en tävling först och främst för häcklöpare som har lite dåligt med tävlingstillfällen. Denna gång är samtliga häcklöpare garanterade två lopp. Det står också 60m – 200m – 800m – längd – tresteg på programmet. Kom gärna ner och hjälp till, det är lite kort om funktionärer!

Hemsida HäcXksan

Häck och tresteg på programmet för Alexandra Schill på lördag. Dock ingen vattenruschbaneåkning denna gång!

 

Otto Hammarström på jakt efter ett hopp över 6.50m till helgen…

 

…medan lillasyster Sofie laddar för häcklöpning

 

Ingen sprint utan längdhopp för Alexander Andreasson denna gång! Rår han på Otto är den stora frågan som diskuteras på Göteborgs gator.

 

Victor Koch kan beskådas på 200 meter i Friidrottens Hus på lördag eftermiddag.