Sten Hagström trippelpersade vid Göteborg Inomhus!

För att börja från slutet så bjöd Sten Hagström på en lysande stavuppvisningen som slutpunkt på årets upplaga av Göteborg Inomhus. Redan när tävlingen inleddes så hade han det svenska årsbästat i P15-klassen med sina 3.65m. Efter det att tvåan i tävlingen stannat på 3.25m så klarade han först 3.70m, därefter 3.80m och slutligen rent mästerliga 3.90m! Han gjorde också tre försök på drömgränsen fyra meter. Han var i och för sig aldrig riktigt nära, men han hoppade helt respektlöst. Än så länge innehar pappa Erik familjerekordet med de 4.25m han klarade på lördagen, men senast nästa år är det slut med det! Nästa helg handlar det om USM i mångkamp för Sten och det kan bli väldigt intressant. Han behärskar det mesta rent tekniskt och orkar dessutom springa igenom 600m på ett bra sätt.

 

Sten Hagström spräckte på egen hand tidsprogrammet för Göteborg Inomhus på söndag eftermiddag!

Helgens mest överraskande ÖIS-vinnare var Nike Thanner i tresteg F17. Hon imponerade visserligen i Växjö med fina 10.87m men nu blev det en hel klass bättre! Inledningshoppet på 11.06m var bra nog, men sedan kom ett jättehopp på hela 11.48m! Detta gav en klar seger trots att träningskompisen Hedda Tellow hakade på med fina 11.12m. Med 11.48m gick Nike också till topp i årets Sverigebästa i klassen.

Hedda bjöd också på ett mästerligt 200m-lopp på söndag eftermiddag. Hon dundrade runt på 26.34 sek vilket var ett nytt klubbrekord i klass F16. Rebecca Strands notering från 2015 sänktes med 3 hundradelars sekund.

Vi fick också se ett nytt klubbrekord på 60 meter i P19. Alexander Andreassons fina 7.01 sek blev sannerligen inte långvarigt när träningskamraten Carl Bengtström dunkade in på 6.99 sek och vann B-finalen för män! En riktigt grym insats av Carl, men jag har en bestämd känsla av att sista ordet inte är sagt. Den skönlockige Andreasson sprang 7.02 i Växjö med usel reaktion och är säkerligen oerhört taggad för att återta sitt rekord från Carl inom kort…

Redan under 22 sek på 200m och 48 sek på 400 m. Nu också under 7 sekunder på 60 meter!

Alex Apelgrim körde en trippel som vanligt. I längd gjorde han sitt livs näst längsta hopp när han vann på 5.97m. På 200 meter sprängde han drömgränsen 25 sekunder efter en intensiv duell med Kvilles Calle Frank. Frank vann visserligen men Alex var hack i häl med finfina 24.80 sek! Också Isak Helgesson presterade ett kraftfullt personbästa på 200 meter i P15 när han dundrade runt på 25.00 sek!

Ännu en tuff duell mellan Calle Frank och Axel Apelgrim!

Sandra Jonsson hade också en riktigt lyckad helg. Hon inledde på lördagen med dubbla pers på 60 meter. 8.07 i försöket följdes av 8.06 i finalen. Söndagen bjöd på 5.38m i längd vilket gav en andraplats. Det avslutande 200m-loppet bjöd på en del dramatik… Sandra var anmäld på tiden 26.25 sek. Eftersom hon själv tyckte det lät lite för bra (?!) så strök hon tiden, men gjorde misstaget att inte skriva dit någon annan notering. Det innebar att hon oseedad hamnade på den otacksamma innerbanan i sista heatet, och fick springa emot 30-sekunderslöpare. Trots detta presterade hon suveräna 26.40! Vad hade hänt om hon hade fått chansen att springa emot Hedda Tellow som hade 26.34 i ett tidigare heat… Det kan vi bara spekulera i, men nog hade tjejerna kunnat hetsa varandra till än bättre tider.

Sandra svarade för en högklassig trippel i helgen!

Felix Francois sprang denna helg 400 meter och fick se sig kraftfullt utmanad av Ullevis Alexander Lundskog på upploppet. Han lyckades hålla undan med en hundradels marginal (48.70 emot 48.71). En tid han inte var helt tillfreds med. Istället fick han glädja sig åt lillasyster Ebba som kapade drygt 5 sekunder på sin bästatid över 1000 meter med 3.21.89!

”Slaget om Kungsbacka” kallade somliga den här duellen!

Judith Wagersten hoppade längre i längd än någon gång tidigare med ett hopp på 5.49m. Även i tresteg var hon uppe och nosade på personbästat med 11.68m. Det känns som om Judiths första tolvmetershopp kan komma när som helst.

Della Månsson tumlar runt efter målgång på 60 meter

Della Månsson svarade för en spektakulär vurpa efter målgång på 60 meter. Han skadade sig dock inte och framförallt passerade hon mållinjen på nya rekordtiden 8.21 sekunder!

Herrarnas trestegstävling bjöd på blandade insatser. Mathias Ström fick släppa ifrån sig segern till MAI:s Marcus Nyberg med en cm , 14.97m emot 14.96m. Ansatsen stämde så där och det blir säkerligen betydligt längre när det drar ihop sig till SM. Erik Olsson har bytt hoppben och gjorde nu sin första tävling på ”fel ben”. Med ett par tävlingar i kroppen blir det säkert längre än de 13.90m han nu inledde med. Också herrar Carlryd & Koch kämpade med tekniken i säsongsdebuten.

Mathias Ström pepprade 15-meterslinjen med hopp

 

Ingen riktig fullträff för Tobias

Gabriel Wallmark var tillbaks på banan efter sin fotskada vid kortbanehoppningen. Han blandade och gav i höjdhopp… Jättehopp blandades med rivningar men de bästa hoppen var riktigt höga! Segerhöjden i P16 blev 1.81m men det kommer bli mycket högre inom kort.

Ytterligare en Hagström i farten i stavhopp! Lillebror Ove, född 2007, svingade sig över två meter.