Jättekross i Lerum!

Inte för att vi hade förväntat oss något annat än seger vid den första seriematchen i division 1 Götaland, men den totalkross som vi bestod våra motståndare var faktiskt mer än vad man kunnat drömma om!

 


Kallt och blött på Stenkullens IP! Men Christer gräver på…
.
Annars började det verkligen ingen vidare. Vädret var kasst, det kom skurar med jämna mellanrum hela lördagen över Stenkullens Idrottsplats i Lerum. Sedan började det med att Johan Bark ställt in siktet fullständigt fel och spred sina släggor över alla ställen förutom kastsektorn!

Strax därefter sträckte Erik Olsson ryggen under uppvärmningen och vi fick skaka fram två reserver ur rockärmen. Dels Max Hejdenberg som med en halvtimmes varsel klev in och sensationellt vann längdtävlingen på för hans del goda 6.48m. Dels Jonathan Gren som gjorde en rask utryckning och räddade hem en andraplats i spjutkastning.

Jonathan Carbe ser lite ängslig ut inför starten på 400 meter… Han lyckades dock kämpa
ner Dan Zachrisson på banan utanför!
..

Men sedan kom vi ingång och vann i stort sett allting över ett motstånd som i ärlighetens namn var klenare än förväntat. När vi summerat dagen så hade vi samlat ihop 95 poäng att jämföras med de 68½ som tvåan IFK Lund noterade!

Det var många som gjorde fina prestationer med tanke på kylan och vätan.

* Felix Francois satte ett stiligt personrekord på 100m med 10.90 vilket räckte till seger. En stund senare gav han Lunds Adam Denguir (21.07w ifjol) en match in på mållinjen på den dubbla sträckan. Adam lyckades hålla undan med fem hundradelars marginal – 21.76 emot 21.81.

* Robin Lindgren gjorde en tuff dubblering med 3000m hinder (utan vattengrav!) och 800 meter endast 50 minuter senare. Det blev två promenadsegrar och en kvitto på att grundträning skötts exemplariskt.

* Isak Persson höjde sitt utomhuspers i tresteg från 14.93 till 15.36m. Lita på att det kommer att plussas på många decimeter på det resultatet innan sommaren är över. Jag vågar utlova att han är Sveriges näste sextonmetershoppare i grenen.

* Jonathan Nord segrade i en lite märklig stavtävling. Märklig såtillvida att tvåan noterade 2.80m (!)
och att tävlingen genomfördes i urusel väderlek. Det hindrade inte dock inte Jontahan från att sätte utomhuspers med 4.35m och sedan vara nära ”totalpers” med 4.56m.

* Awet Mengstaeb och Jonathan Carbe tassade hem 1500m respektive 400m utan att förta sig.
Motståndet bjöd inte upp till dans precis, men med lite värme och tufft motstånd kommer det att gå undan.


Sista sträckans män inväntar starten på 4×100 meter
.
Nästa match går i augusti månad, men om inte jorden går under innan dess så kommer vi att ta vår tredje serieseger på tre år och avancera till Lag-SM 2016. Om man sedan kikar på den resultatnivå som Mölndals AIK höll när man kvalificerade sig till årets Final så inser man att vår mål att gå till Final 2016 är i högsta grad realistiskt.

Utvärdering av matchen gjordes över en pizza hemma hos den sträckte Olsson.
OBS! Det är Banancider i flaskan på bordet…