JSM i mångkamp till helgen

Arenasäsongen går emot sitt slut. JSM/USM i mångkamp i Varberg innebär för många en slutpunkt på säsongen. Fyra stycken ÖIS-are kommer till start.

I M22-klassen har vi två stycken deltagare. Samuel Wiik har en viss erfarenhet som mångkampare. Ja, han är rent av dubbel svensk mästare i tiokamp! 2016 vann han P19 på 5.961 poäng och året efteråt upprepade han segern men nu på hela 6.320 poäng. Nu gör han dock en spännande debut med seniorbetingelser.
Det är fem startande i klassen och det finns goda medaljchanser för Samuel.

Med sig i klassen får han självaste Alexander Andreasson. Alex kan mycket väl leda tävling efter de två första grenarna. Vid JSM vann han ju 100m på 10.70 sek och hoppade 7.05m. Det blir dock den andra tävlingsdagen som blir riktigt intressant. Då handlar det om de mer tekniska grenarna 110m häck – diskus – stav – spjut samt avslutningsvis 1500 meter! För Alex handlar det först och främst om att fullfölja denna utmaning, sedan får resultaten komma i andra hand…

Så här såg det ut när Alexander blev svensk juniormästare på 100m.

Felix Larsen Nilsson tävlar i klass P19. Felix har också en hel del mångkampsrutin och kan säkert hävda sig väl i klassen. 10 startande varav dock två norrmän som deltar utom tävlan.

Bilden från fjolårets mångkamp i Uddevalla. Regn, motvind och en motståndarhäck insparkad på Felix bana dessutom…

Judith Wagersten tävlar i sjukamp K22. I ärlighetens namn är väl inte Judith någon mästarkastare utan har ju främst längd som favoritgren. Intressant också att se hur högt hon hoppar i höjd och hur fort hon har lust att springa på 800 meter. 5 startande i klassen

 

Judith har tagit SM-medalj förut!

Här kan du följa mångkampen resultat för resultat

Kommer Alex överträffa ”Klingans” legendariska 4.258 poäng från Uddevalla 2018?

Ingen tiokamp för Carbe som istället får ägna sig åt att städa kansliet!