Julin och Bartoletta till VU-spelen!

I skrivande stund pågår de sista intensiva förberedelserna inför den 24:e upplagan av Världsungdomsspelen. Anmälningstiden har gått ut och trycket har varit intensivare än någonsin. De flesta grenarna är spärrade för anmälan. Fjolårets rekordnotering på 8.558 kommer att överträffas något. Sanningen är dock att vi med lätthet kommit över 10.000 om vi tagit emot alla som vill efteranmäla sig. Fast då hade å andra sidan tidsprogrammet havererat.

Det dyker upp några nya nationer till årets tävling. Montenegro och Ungern har inte varit med tidigare. Att Ryssland har några deltagare förvånar kanske, men IAAF ger dispens för ungdomar 15 år och yngre att tävla utomlands trots att deras elitaktiva är avstängda.

Tidsprogrammet är nu spikat. Lika vansinnigt komprimerat som vanligt! Fortfarande kan vi ta emot lite fler funktionärer så känner du på dig att du inte anmält dig än så kan du slå en signal till Carbe & Crona så hittar vi någon trevlig sysselsättning åt dig.

Årets tävling innehåller en del nyheter. Först och främst gör vi en stor satsning på att utveckla webbsändning inom ramen för ett större Nordiskt samarbete. Danska förbundet drar det största lasset men även det Svenska ställer upp. Sändningen kommer att genomföras med 6 rörliga kameror och med såväl svenska som danska kommentatorer. För första gången kommer svensk friidrotts guru, A Lennart Julin, att besöka Världsungdomsspelen. Han kommer vara kommentator av webbsändningen tillsammans med Andreas Thornell.

Debutant på VU!

En annan högintressant besökare är den regerande Olympiamästarinnan i längdhopp, Tianna Bartoletta. Hon kommer till Ullevi för att hålla två stycken clinics. På torsdagen gör hon ett träningspass med 25 stycken tjejer från hela landet. Fredag kväll är det tränarnas tur då hon håller en föreläsning i Presscentrat under Ullevis läktare. Träningspasset är fullbokat men till tränar föreläsningen kan vi ta emot några fler.

Inbjudan Bartoletta

I samarbete med Craft kommer vi dessutom bjuda på träffar med flera olika elitaktiva under helgen. Bland annat kommer systrarna Kallur att dyka upp under lördagen.

Årets tävling blir helt fantastisk! Missa den inte…