Vi slog MAIK men fick däng av Växjö….

Den länge emotsedda bataljen med Mölndals AIK fick en lite oväntad utgång. Vi gick starkt från första gren och hade efter 13 avverkade grenar (av totalt 19) en rejäl ledning med 60 poäng före MAIK och IFK Växjö som bägge hade 51 poäng. Sedan satte dock de sistnämnda in en formidabel slutspurt och vann fem av de sex sista grenarna (och kom tvåa i den sjätte!). Därigenom svepte de förbi oss och tog hem segern med 80 poäng. Vi fick nöja oss med att ta en klar seger över Mölndals AIK med 73 poäng emot 65.

En liten besvikelse fanns trots allt över att vi inte lyckades ta oss till final i Lag-SM men ärligt talat så gjorde våra tjejer det bra. IFK Växjö hade ett riktigt bra lag toppat av nyförvärvet Elise Malmberg som tog en dubbelseger. Vi har i nuläget en lite för tunn trupp för att vara i den yppersta toppen. Med flera av löparna skadade som fanns det inga marginaler. Det är bara att ta nya tag och ladda om för avancemang nästa år.

Vi kunde dock glädja oss åt en rad utmärkta individuella resultat. Inte minst två stycken nya klubbrekord. Sandra Jonsson (bilden ovan) inledde med seger på långa häcken på 64.40 sek. Sedan klev vårt nyförvärv Karolina Pedersen in i släggringen efter ett tvåårigt tävlingsuppehåll. Hon radade upp en serie kast över 50 meter med nya klubbrekordet 51.81m som toppnotering.

Sex kast över 50 meter för Karolina Pedersen. Tekniken satt perfekt trots ett tvåårigt tävlingsuppehåll.

Rebecka Abrahamsson och Judith Wagersten svarade också för starka dubbleringar. Rebecka vann tresteg på 13.03w för MAIKs duktiga Fatima Koné 12.84m. I längd kom hon tvåa på 5.84m efter en centimeterstrid med Tjalves Tuvalisa Rosenqvist (5.83m). Judith öppnade med en hundring på fina 12.76 sek där hon kom trea, två hundradelar före Växjö. Sedan sprang hon sin skräckdistans 400 meter och persade som fyra med fina 58.56 sek!

Rebecka landar på rätt sida om trettonmeterslinjen!

Michaela Meijer lekte hem staven med ett hopp över fyra meter. Maja Nilsson fick däremot se sig besegrad av en taggad Ebba Jungmark sedan bägge klarat 1.79m.

Mycket luft i det här hoppet!

Löparna jobbade på bra trots att man fick stuva om i laget pg av sjukdom o skador. Nina Persson kom trea på ovana sträckan 800m (2.22.49). Johanna Larsson nådde samma placering på 1500m (4.44.01). Hanna Michaelsson hoppade in på 5000m och blev tvåa (17.56.78). Samma Placering nådde en krasslig Emma Dahl på hinder.

Samtliga resultat från Norrköping

Slutlig poängställning

Som sagt, inget att deppa över. Nästa år blir det final – lita på det!