Seger i kvalet till Kraftmätningen!

För sjätte gången har vi kvalificerat oss till final i Kraftmätningen. I år går denna parallellt med Finnkampen i Stockholm. Detta var det i särklass enklaste kvalet hittills. Trots att vi saknade några starka namn så gick det helt smärtfritt och vi fick en lagpoäng på dryga 26.000 poäng.

Väderleken var i år helt annorlunda i Borås än ifjol. Då var det årets varmaste dag och temperaturmätaren på inomhushallen visade vid ett tillfälle 39 grader! Nu var det synnerligen kylslaget och kryddat med en och annan regnskur. Det satte dock inte ner stämningen på ÖIS-gänget som dåliga yttre omständigheter gick som en maskin genom hela tävlingen.

Årets trupp har en bredd som vi aldrig tidigare kunnat visa upp och det är inget som helst snack om att vi skall vara med och slåss om segern i år! Det finns tveklöst kapacitet för en poäng avsevärt över 30.000 poäng och vi skall jobba hårt för att slipa bort våra svagheter. Vi är definitivt starkare på tjejsidan än tidigare och dessutom bättre i exempelvis kula för grabbarna.

De individuella resultaten hölls ner av väderleken, längden gick exempelvis i kraftig motvind. Apelgrim hade ändå 6.17m! Ellen Hansson sprang inte helt oväntat hem sin häckdebut på fina 12.86. Alex A vann killarnas häck på 11.92. I killarnas kula tog vi faktiskt trippelseger och Philip Frick vann 800 m.

Albin Coster var lite av dagens man med personbästan i höjd (1.73m), längd, kula och häcklöpning!

Här är den kompletta resultatlistan

Nöjda med segern efter en lång och kylslagen tävlingsdag! Täckjackorna fyllde sin funktion.