Kanonstart i Stockholm!

Vi fick en dundrande start på Mästerskapshelgen! Först ut av alla var Gabriel Wallmark i längdkval P16. Han behövde bara ett hopp – och vilket hopp sedan!!!

6.99m innebar personbästa och tillika svenskt årsbästa med 21 cm. Godkänd vind +0.5 m/sek. Låt oss hoppas att detta inspirerar alla andra ÖIS-are till stordåd.

Götes hederspris inspirerade till stordåd

I Huddinge Har det också varit längdkval, men för F19. Judith Sjöman tog sig vidare med ett hopp 5.42m. Alexandra Schill missade dock finalen med blott 4 cm efter att ha hopp1t 5.24m.
Långa övertramp, men det hjälper inte.

Carl Bengtström gick till final på 100m P19 utan några större problem. Tiden 11.12 skall bedömas utifrån en kraftig motvind på -2.7 m/sek! Han var tvåa i sitt heat efter Kasper Kadestål (Malmö AI) vars 10.89 imponerar med tank på motvinden. Final kl 18.30 ikväll.

Judith Sjöman gick till längdfinal!

Adam Bengtsson kom på fjärde plats i Stav P19. Han klarade årsbästa 4.17m, stod över 4.24m, men rev sedan ut sig på 4.31m. Lite snöpligt eftersom bronset gick för 4.24m.

Och så får vi besked om att den första medaljen är säkrad! Det var Sten Hagström som rodde hem silvret (delat med en annan hoppare)  efter vad som förefall vara en ganska strulig stavtävling utan några riktiga toppnoteringar. Han klarade 3.57 och rev sedan ut sig på 3.66. Den ende som klarade den höjden var Turebergs Elliot Duvert.
Rapporterna säger att han är allt annat än nöjd med sin insats… Revansch utlovas i form av en attack emot Gabriel Wallmarks klubbrekord på 80m häck P15 (11.54 sek).

Helgens första medalj signerad Sten Hagström!

Ytterligare kvaltävlingar i längd: Denna gång i P19 i Huddinge. Herrar Andreasson och Carlryd klarade av det hela galant genom att hoppa 6.74 och 6.67. Det skall bli väldigt intressant att se vem av dem, eller Wallmark, som knäcker sju meter först! Kanske alla tre…
Otto Hammarström hade däremot en helrutten eftermiddag med tre elaka kryss i protokollet.

Sensationellt guld inomhus i P19 med 6.90m! Vad blir det utomhus?

Isak Hejdenberg får försvara familjeäran i tresteg när broder Max ligger på sofflocket… Isak är född 2001 och tävlar följaktligen i P17-klassen. Han gjorde en helgjuten insats och höjde sitt personrekord från 13.28m till 13.50m vilket räckte till en femteplats i en högklassig tävling. Carl af Forselles (segrar Ungdoms-EM) vann på 14.87m och det krävdes 14.15m för medalj.
Ett ljus i det svenska trestegsmörker som rått ett tag.

Senaste rapporten från Enskede förtäljer att Isak Helgesson tagit sig vidare till final på 300 meter häck P15. Detta trots ett försökslopp med åtskilligt trippande inför häckarna.  Nu stundar tekniksnack och en kraftfull omladdning inför morgondagens final!

Isak hoppar längd åt alla håll på en gång vid Götalands 2016.

Carl Bengtström löpte in som trea i finalen på 100m P19. Inte helt oväntat var det Kasper Kadestål (10.79) och Vidar Stenqvist (10.92) som var för starka. Carl var dock inte alls långt efter med sina 10.95. Tiderna stiger rejält i värde med tanke på att de tillkom i en motvind av -2,0 m/sek! Detta innebar samtidigt medalj nr 2 för Sällskapet denna helg.

När klockan går emot 21 så nås vi av det glädjande beskedet att Judith Wagersten vunnit brons i K22 tresteg! Med 11.98m höjer hon sitt personbästa med exakt en kvartsmeter! Ett jättegrattis till denna oerhört träningsflitiga tjej.

Första individuella SM-medaljen för Judith!

Två andra som också kan sova gott inatt är Sofie Hammarström och Svante Wester som också säkrade sina finalplatser. Svante på 400m P19 med 52.55 och Sofie med 5.02 i längd F15.

Vi summerar fredagen: tre medaljer och en hel hög säkrade finalplatser för morgondagen. Frågan man ställer sig inför lördagen är ”Hur många nya sjumetershoppare får ÖIS imorgon”? Det finns i alla fall tre man som lägger huvudet på kudden med ropet ”SJU NU” ekande mellan öronen…

Live-resultat USM      Live-resultat JSM