Mästerskapshelg stundar!

På torsdag avgår det ett antal bussar med riktning mot den Kungliga Huvudstaden. Stadens alla friidrottstalanger skall nämligen tävla i USM (15-16 år i Enskede) och JSM (17-22 år i Huddinge).
För ÖIS del har vi 14 stycken tävlande vid USM och 19 vid JSM. Alla information om resan finns på föregående nyhet.

Frågan man ställer sig är huruvida det kommer att bli några medaljer, ja rent av segrar, för vår stolta trupp?

Jodå, det kommer säkerligen rassla till skapligt i medaljburken även i år.

En som verkligen har en favoritroll är Gabriel Wallmark. Han satsar på en tuff trippel i höjd, längd och tresteg och eftersom han toppar samtliga tre grenar i Sverigebästa så ser det minst sagt lovande ut. Speciellt tresteg P16 kan bli en toppgren eftersom våra fyra deltagare i grenen ligger på platserna 1-3-4-5 i Sverigestatistiken.

Gabriel Wallmark toppar Sverigebästa P16 tresteg med 105 cm marginal till tvåan…

Sten Hagström är ett annat mycket starkt kort vid USM. Han vann inne-SM men nu har motståndet hårdnat utomhus. Elliot Duvert, Tureberg, toppar Sverigebästa med 4.03 och tvåan har 3.90m. Sten klarade 3.80m vid Laxaspelen och har signalerat stigande form inför USM.
På kort häck har vi också en konkurrenskraftig trio i form av Sten Hagström, Nils Thorin och Mattias Carman som säkerligen tar en eller annan finalplats.
Även på 300m häck har vi en stark outsider i form av Isak Helgesson som debuterade på sträckan med 42.00 vid VU.

Så här såg det ut när Sten vann IUSM. Nu blir det tuffare motstånd i Enskede!

Hedda Tellow dubblerar på 200m och längd i F16-klassen med chans till fina placeringar. Konkurrensen är dock stentuff och det krävs en kapning av personrekordet 26.02 för att det skall bli final. Ändå är det nog i längd hon har sina främsta chanser med personbästa 5.58m.

Sofie Hammarström har utvecklats snabbt som häcklöperska. Vid Öresundsspelen sprang hon 80m häck på lysande 12.28 i obetydligt för stark medvind. Det är faktiskt endast tre tjejer i landet som sprungit snabbare än så inför USM… En finalplats känns mycket möjlig!

Ingen stafett för Hedda denna gång, men det lär gå undan på 200 meter!

JSM-gänget är lite försvagat då trestegsfantomen Tobias Carlryd nöjer sig med längd denna gång. Han växer så det knakar och behöver spara sina knän för tillfället. Istället får han ladda för sitt livs första sjumetershopp i längdhopp och en batalj med träningskompisen Alexander Andreasson. Mycket prestige i detta mästarmöte… Sverigetopp i grenen lyder på 7.16m så det blir fight om medaljerna.

Carl Bengtström är endast anmäld på 100m denna gång, då EM i Berlin (4x400m) är nära förestående. Därigenom tappar vi ett par givna guld, men det gäller att inte pressa unga talanger för hårt.
Hans personrekord på 100 meter är övrigt 10.85 från Lag-USM i Tanumshede ifjol.

Inget tresteg denna gång utan full satsning på längdhopp!

Sara Cannmo tappade flera månader pg av en skada men gjorde comeback vid VU-spelen med 3.75m i stav. Nu skall det bli spännande att se om hon kommit ikapp med träning så pass att hon han blanda sig i medaljstriden i klass K22.

Samuel Wiik har flera placeringschanser i M22 och är anmäld på såväl 200m, 400m som 400m häck. Den allra bästa chansen har han sannolikhet i den sistnämnda grenen. Frobe och Lundskog ligger före men han kan säkert nosa på bronset, speciellt om han kan pressa sig under 53 sekunder.
I klassen under (P19) gör även Felix Larsen-Nilsson en intressant start på långhäck. Han ligger fyra på Sverigebästa av de anmälda och kan närma sig 56½ så kan det bli riktigt bra…

Under 49 på 400m slätt i Helsingborg – under 53 på 400m häck i Huddinge?

Arthur Engström är anmäld i såväl längd som tresteg M22. En viss oro finns dock efter ljumskskadan vid Lag-SM i Helsingborg. Lås oss hålla alla tillgängliga tummar för att kroppen läkt ihop extra snabbt i de senaste veckornas extremvärme! En SM-tävling i tresteg utan ÖIS-medalj är ingen riktig tävling…

Är Arthur hel och frisk?

Får vi några nya 12-metershoppare i tresteg i helgen? Ja, det finns väl ett gäng som bankar på dörren. I K22-klassen visade ”The Two Judiths”, Wagersten och Sjöman goda takter vid resultattävlingen senast och med en fullträff är det ingen omöjlighet. P15-grabbarna Sten Thorin och Mattias Carman kan också överraska i sin tävling. Bägge har vuxit ut rejält i år.

Judith Wagersten har långa trestegshopp i bakfickan…

 

Nike Thanner växlar till Sandra Jonsson vid Stafett-SM i våras. Det slutade med silver i F17!

Nike Thanner tog sensationellt en SM-medalj i tresteg F17 inomhus i vintras. 11.32m gav silver men utomhus lär krävas än längre hopp för en medalj. Sverigebästa i klassen lyder på 11.90m. Nike är en vass tävlingsmänniska och kan säkert blanda sig i medaljstriden.
För Sandras del är starten på lång häck mest intressant. Hon ligger fyra på listan med 46.62. Stämmer stegrytmen kan den tiden dock kapas avsevärt och då kan det rent av bli besök på prispallen. Det känns som detta mycket väl kan vara hennes framtida gren.

Mattias Carman laddar för häck och tresteg i helgen. Drömgränsen är 12 – under på häck och över i tresteg!

 

William Frisk vann sensationellt IUSM i tresteg i vintras. Blir det en ny medalj i Huddinge?

Väl medveten om att jag nämnt långt ifrån alla, så känns det som om vi skickar ett riktigt laddat och talangfullt gäng till helgens SM-tävlingar!

Ett våldsamt kraftfullt LYCKA TILL skickar vi med på vägen!

Hemsida JSM Huddinge
Hemsida USM Enskede