Ett synnerligen dyrköpt SM-guld…

Lördagens inledning skedde till regn & åska. Vi som är lite äldre kommer ihåg detta fenomen även om det var bra länge sedan vi upplevde det.

Sofie Hammarström svarade för den första anmärkningsvärda ÖIS-insatsen genom att placera sig på en fin sjätteplats i längd F15. Fem giltiga hopp, det sämsta 4.99m, och ett nytt personbästa med 5.15m som allra bäst! Bra jobbat och ändå har hon favoritgrenen häck kvar på programmet imorgon. Nu kan hon släppa loss med självförtroendet på topp!

Detta foto på unga fröken Hammarström togs vid Julklappsjakten 2012 men hon ser ungefär likadan ut nu… någon halvmeter längre kanske…

Också Judith Sjöman svarade för en toppinsats i längdfinalen F19. Hon hoppade sitt livs längsta hopp med 5.63m, även om det kom i lite för stark medvind (+3.3 m/sek). Det räckte till en sjundeplats i en riktigt vass final med två tjejer över sex meter (Fanny Runheim 6.07m / Ida Thunberg 6.01m).

Däremot hade inte P19-grabbarna sin allra bästa dag. Alexander Andreasson kom 5:a med 6.74 och Tobias Carlryd fick bara tre hopp (9:a med 6.46m).

Sara Cannmo placerade sig på fjärde plats i stav K22 vilket stämde överens med hennes plats i årsbästalistan. Hon klarade 3.61m innan 3.66m blev för högt.

Nosning för Cannmo…

Rebecca Strand avstod från 100m för att satsa allt på 200 meter. Uppenbarligen ett vettigt beslut eftersom hon gick till final efter ett kraftfullt personbästa på 25.26 i försöket! Hennes tidigare personrekord löd på 25.52 så det var en avsevärd kapning. Dessutom var det tredje snabbaste försökstid varför vi ser fram emot finalen med stor spänning . Denna går på söndag kl 14.40. Fanny Runheim och Amanda Hansson är riktigt grymma men därefter är det troligen fullt krig om bronset.

Bra tryck i steget Rebecca!

Redan i sitt första hopp i längdfinalen P16 drog Gabriel Wallmark till med hela 6.92m, längre än någon av hans motståndare någonsin presterat. Sedan följer övertramp i följande två omgångar…  Inför finalomgångarna har han en klar ledning.
Och så sker det som inte får hända – i femte omgången drar han baksidan!

Fruktansvärt trist för Gabriel och två ”givna” guld (höjd och tresteg) flyger sin kos.

Ett synnerligen dyrköpt SM-guld för Gabriel!

Såväl Samuel Wiik som Victor Koch tog sig till final på 200m M22. Men det var inte med någon större marginal eftersom man hade sjunde respektive åttonde försökstid. Samuel 22.80 och Victor 23.06 i saftig motvind (-2,3 m/sek).

Isak Helgesson gjorde ett riktigt bra finallopp på 300m häck P15. Han gick till final som sjätte och siste man på 42.80. I finalen stämde dock tekniken betydligt bättre och kraftigt hetsad av Jonathan Carbe sprang han in som fyra. Han visade löpstyrka och närmade sig trean på slutet men nådde inte ända fram. Tid blev personbästa 41.83 sek. Synd bara att han inte tog Carbes 15-årsbästa 41.67! Men nu hoppas man att talangfulle Isak lägger in full träningsintensitet på friidrotten framöver. Talangen finns för stordåd kommande år!

 

Resultat JSM Huddinge
Resultat USM Enskede