Köp biljetter till Elitgalan!

Upprop till alla ÖIS-are!

År 2020 kommer gå till historien som ett år inte likt något annat. Coronapandemin har visat hur ytterligt sårbar hela vår tillvaro verkligen är.

Idrottsrörelsen är precis lika drabbad som samhället i övrigt. ÖIS Friidrott hade en budgeterad omsättning på ca 8 miljoner för året och våra egna arrangemang står för en mycket stor del av detta.
Hastigt och mindre lustigt försvann alla dessa intäkter. Såväl Göteborgsvarvet, Världsungdomsspelen och Blodomloppet har vi tvingats ställa in.

Samtliga anställda i ÖIS Friidrott är i nuläget korttidspermitterade och det har skurits i allt som går att påverka. Trots detta slutar årets budget i skrivande stund på minus 2 miljoner. Vi jobbar intensivt på att förändra och förbättra situationen men så ser det faktiskt ut i nuläget.

De 25:e Världsungdomsspelen är inställda – men ändå inte! Vi kommer att köra en elittävling i längd och stavhopp på Ullevi lördagen den 4 juli Det sker inom ramen för gällande bestämmelser. Vi kan alltså in ta in någon publik på arenan.

Ändå förväntas en storpublik på tävlingen! Vi säljer nämligen ”entrébiljetter” för 50:-/st och sedan kommer tävlingen att kunna ses live från Ullevi hemma i TV-soffan! I skrivande stund förhandlar vi med tänkbara intressenter om en sändning från Ullevi.

Vi är mycket stolta är att kunna meddela att världens just nu ”hetaste” friidrottare, Armand ”Mondo” Duplantis kommer till start! Han får motstånd av yppersta världsklass. Piotr Lisek, Polen 6.02m – Ben Broeders Belgien 5.80m – Melker Svärd Jakobsson ÖIS 5.82m – Pål Haugen Lillefosse Norge 5.70m.

I Kvinnligt stav möts vår egen Michaela Meijer och Angelica Bengtsson. De har turats om att höja det svenska rekordet de senaste åren.

I längd får vi se Khaddi Sagnia på jakt efter svenska rekordet i duell med JEM-segraren Tilde Johansson (6.73m). På herrsidan är Sveriges nye världsstjärna Tobias Montler (8.22m) toppnamn.

Världsrekordet satt löst varje gång Mondo tävlade under inomhussäsongen.

Hur många biljetter kan vi sälja? Tusen, femtusen…? Här har vi verkligen chansen att med gemensamma krafter visa vårt stöd till den förening som betytt och betyder så väldigt mycket för oss.

Och vi är många! Allt ifrån ÖIS-veteranerna ner till yngsta barngrupp – generation efter generation som iklätt sig vår tävlingsdräkt. Alla har vi i ÖIS fått vänner och upplevelser för livet.

Nu om någonsin behöver vi stöd från alla Er som har ett klappande RödBlått hjärta.

Vi kämpar för att behålla vår verksamhet! Att alla aktiva, ungdomar likväl som elitaktiva, skall kunna träna och tävla och få behålla sina tränare.

Det är nu vi verkligen behöver ett handfast bevis på din klubbkänsla. Vi lever alla utifrån olika ekonomiska förutsättningar men en liten insats kan vi alla göra. ÖIS skall leva vidare med full livskraft!

Du kan swisha in ditt bidrag på 1230915520 eller betala via bankgiro 886-0017.  Skriv VU20 eller något annat trevligt.


Tack för ditt stöd! En gång ÖIS-are, alltid ÖIS-are!

 

ÖIS kvartett på Ullevi. Från vänster Jonatan Hirsh (längd 7.39m), Michaela Meijer (stav 4.75m, Jenny Lestander (längd 6.23m) och Melker Svärd Jacobsson (stav 5.82m).