Lägerdags

I Albufeira Portugal har Sveriges Olympiska kommitte just nu läger för landets 15 största friidrottstalanger med tränare i något som benämns Olympisk offensiv.
På bilden ovan ser vi dessa vackert uppställda. Tar ni fram förstoringsglaset kan ni konstatera att fyra av dessa 15 är ÖIS-are. Engla Nilsson (höjd), William Asker (stav), Leo Zikovic (kula) samt Gabriel Wallmark (tresteg).

Även senioreliten befinner sig på samma ställe. Carl Bengtström ingår i det här gänget.

På tisdag reser dessutom ett bra gäng ÖIS-are med Carbe i spetsen ner till Nerja för en träningsvecka. Förhoppningsvis i bättre väderlek än vi bjudits här hemma på sistone. Givetvis ingår den klassiska Bergsvandringen i schemat…

Klassisk bild från en bergsvandringen i Nerja några år tillbaks i tiden.

På Slottsskogsvallen fortgår arbetet helt enligt plan. Vi gjorde en inspektion i veckan samtidigt som man asfalterade för fullt. Det kan konstatera att Vallen kommer bli en verklig drömarena för hoppare. Tre stycken längd/trestegsgropar på upploppssidan är något vi inte sett på någon annan idrottplats.

Alla längd/tresteg samlade på ett ställe fortsättningsvis.

Stavhopparna får nu tillgång till två banor, en på vardera långsidan. På bortre lång kan man dessutom hoppa i bägge riktningarna.

Höjdhopparna får sin ansats flyttad 7-8 meter in på den tidigare fotbollsplanen. Det innebär att man inte behöver korsa löparbanor när man tar sin ansats. Om man inte har en exceptionellt lång ansats vill säga…

Den nya, inflyttade höjdbanan asfalteras.

För löparna blir den stora vinsten att kurvorna breddats. Nu kan man springa långhäck även på bana åtta, vilket inte gick tidigare.
Vi längtar till premiären vid Världsungdomsspelen fredag den 5 juli!

Ett par utländska noteringar från den gångna helgen:
* Vår österikiska långlöpare, Lemuela Wutz, persade på 10.000m med fina 34.39.63 i tyska Regensburg.
* Marcus Johansson sprang maraton i Hannover, Tyskland. Han blev 63:a i detta storlopp på tiden 2.39.45

Ännu längre bort kommer Maja Nilsson bege sig. Hon gör nämligen säsongsdebut i höjd i det fjärran Nairobi, Kenya! Här avgörs ”Kip Keino Classic” som ingår i Contintal Tour. Vi håller tummen för Maja som ju gjorde comeback inomhus och då klarade fina 1.90m i sin enda tävlingsstart.

Så här högt har Maja hoppat som allra bäst!