Lysande 800-ing av Felix Francois!

Samtidigt med IJSM avgjordes MAIK-spelen i Friidrottens Hus. Först och främst för de yngre aktiva som siktar emot USM och Götalands, men också med seniorgrenar på programmet.

Felix Francois tog tillfället och revanscherade sig kraftfullt för en mindre lyckad insats vid ISM. Med Alexander Lesser som hare de första 500m satsade han friskt och lyckades hålla farten uppe i sin ensamhet de sista 300 meterna. Han nådde mållinjen efter 1.52.70 och missade sitt eget klubbrekord på distans med EN hundradels sekund! Tiden placerar honom som sjua på årets Sverigebästa.

På bilden ovanför ser vi ett knasigt gäng som gick igång ordentligt efter det att Albin Coster (t.h) vunnit längd P15 i sitt allra sista hopp med personbästa 5.53m! Först sjöng man ”Kostervalsen” och sedan utfördes ett ytterst märklig dans…

William Kindbom svarade för ett annat sensationellt resultat när han drog iväg kulan hela 12.15m i P15! Det gamla personrekordet löd på 11.56m och nu får ÖIS en USM-deltagare i kula vilket faktiskt inte tillhör vanligheterna. Han blir dessutom en klippa i Kraftmätningen i sommar där just kastgrenarna varit vår akilleshäl.

William i aktion vid fjolårets final i Kraftmätning i Linköping.

Ellen Hansson imponerade också i höjd F15. Hon tangerade sitt pers med 1.60m och hade därefter fina försök på 1.63m! Men Ni ska inte tro att hon var nöjd för det….

Det är lite märkligt att se Elna Wester springa 1000m. Hon har inte riktigt självförtroendet att gå med de snabbaste tjejerna och när sista varvet börjar ligger hon 20 meter efter täten. Sedan är hon klart snabbast på slutvarvet och blir fyra bara 3-4 meter efter segraren. Jag är övertygad om att hon denna dag var den bästa löparen i fältet men hon måste ge sig chansen att ligga med i täten. Men hon är ung (född 2005) och det handlar bara om rutin. Sedan krossade hon sitt pers på 200 meter med 27.62 vilket också visar på en raskt stigande  formkurva. Götalands kan bli spännande…

Elna är bättre än hon riktigt tror själv.

Grattis också till en duo som knäckte tiosekundersbarriären på 60m häck för första gången. Rebecca Runfors Carlzzon har sprungit på 10.01 och 10.02 men denna gång stannade klockan på 9.99 sek! Anton Matte har skiftat från fyra till tre steg och redan i sin andra ”trestegstävling” så dunkade han in på 9.93 sek! Rebecca tävlar i F17 och Anton i P14.

Äntligen under tio!

Isak Helgesson fick springa 400m från täten för allra första gången. Han hade bra koll på motståndarna och fick en bra erfarenhet inför kommande IUSM. Segertiden 53.19 var han kanske inte helt nöjd med, men det såg väldigt stabilt ut.

Inez Yngve hade också en intensiv helg med nya personrekordet i längdhopp (4.95m) som höjdpunkt. Hennes elaka tränare skickade också ut henne att springa 1000 meter (3.37). Skämt åsido är det en bra förberedelse inför årets Kraftmätning där Inez är en klippa i laget. Hon är bra i precis allt!

Vi blir vassa i Kraftmätningen 2019! Så här såg fjolårets finallag ut.

Efter helgens tävling kommer ÖIS att nominera truppen till IUSM I Västerås 9-10 mars. Den kommer att publiceras inom kort,