Maja och Olof tilldelades Elitidrottstipendium

Behöver Ni låna pengar så skall Ni vända Er till Maja Nilsson och Olof Ryberg! Dessa bägge har nämligen i dagarna tilldelats RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium.
Totalt sett är det 50 stycken svenska idrottare som utsetts som stipendiater.

Utöver det ekonomiska stödet på 50 000 kronor vardera som stipendiet medför erbjuds även de aktiva stöd från avdelningen Elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet inom bland annat idrottspsykologi och idrottsmedicin. Både det ekonomiska och det operativa stödet är ofta avgörande för elitidrottarens utveckling och prestation, men även för främjandet av psykisk hälsa och bättre förutsättningar till en hållbar idrottskarriär.

Maja och Olof behöver ingen större idrottslig presentation. Maja har fått sitt stora genombrott i år och efter 1.96m i höjd vid Lag-SM blev hon uttagen till OS. Väl i Tokyo lyckades hon gå till final med ett hopp över 1.95m.

Även Olof fick göra en resa till Tokyo och Para-OS efter att ha hoppat 6.41m i längdhopp. Även Olofs flickvän Viktoria Karlsson, också hon synskadad, fick RF-stipendiet! Så nu lär det serveras hummer och tournedos hemma hos det här vackra paret!

Stort grattis till Maja och Olof och lycka till i Er framtida idrottssatsning!

Ett längdhopp på hela 6.41m på Stenkullen gav en biljett till Tokyo för Olof.