Maria glänste vid SM!

Efter två års skadebekymmer är Maria Larsson nu tillbaks på allvar. Efter SM-guldet på 10 km landsväg i våras plussade hon nu på medaljsamlingen med guld på hinder och silver på 5000m vid SM i Sollentuna.

På 5000m sänkte hon klubbrekordet till fina 16.19.86! Hon sekunderades på bästa sätt av Frida Kristiansson (femma på 16.46) och Ronja Fjellner (16.50 på sjätte plats). För Ronjas del var det säsongspremiär efter en långvarig fotskada.

Frida Kristiansson var olycksaligare på hinderloppet. Hon låg klar tvåa efter klubbkompisen när hon strax före mål trampade snett vid en hinderpassage. Efter att ha ramlat ihop på innerplan reste hon sig upp och sprang i mål som trea, bara för att diskas då hon lämnat banan.

Snubblade bort en SM-medalj i hinderloppet!

Snubblade bort en SM-medalj i hinderloppet!

Annars var det ett SM som var ganska så trögt för vår del. Starka medaljhopp som Emil Svensson (knäskada) och David Kappelin (hälsenebesvär) fick lämna stanna hemma och läka sina sargade kroppar.

Jonathan Carbe har kämpat med en lårskada sedan Lag-SM och tränat ytterst lite på bana. Hans silvermedalj på långa häcken var faktiskt något av en bragd med tanke på förutsättningarna.

Träningskompisen Felix Francois stod inte riktigt distansen ut och fick denna gång nöja sig med den försmädliga fjärdeplatsen på 400 meter.

Emma Green och Michaela Meijer tog bägge silver i höjd respektive stavhopp. Helt OK placering men jag tror inte de var så värst nöjda med resultaten 1.79 & 4.19…

Åter silver efter Angelica för Michaela

Åter silver efter Angelica för Michaela

Herrarnas tresteg är av långvarig tradition en stark ÖIS-gren. Mathias Ström tog nu ett brons på 15.38m. Bakom honom hade vi Daniel Lennartsson som sexa (14.85) och Artur Engström sjua (14.75m) En matförgiftad Erik Olsson fick denna gång kasta in handduken.

Låt oss lyfta på hatten för Awet Mengstaeb som gjort fina framsteg under säsongen. Nu sänkte han sin tid på 3000m hinder med ca 15 sekunder när han sprang in som femma på 9.09.62.

Awet går från klarhet till klarhet!

Awet går från klarhet till klarhet!

Richard Olsson kastade åter över 66 meter i spjut och placerade sig som åtta i en högklassig tävling som vanna av Kim Amb på hela 83.46m. Jonas Meyer gick också till final i kula och placerade sig som sjua just under 17 meter.

Vendela von Corswant satte nytt årsbästa i årets viktigaste tävling när hon klarade 1.75m i höjdhopp (sjua).

Efter SM nominerades Finnkampslagen inför nästa helg. Följande nio ÖIS-are får följa med på resan till Tammerfors som denna gång står som värd istället för Helsingfors.

KvinnorEmma Green Höjd
Michaela MeijerStav
Maria Larsson5000m
Frida KristianssonHinder
MänFelix Francois 400m
Jonathan CarbeHäck 400m
Mattias Ström Tresteg
UngdomCarl Bengtström400m
Linus BertilssonTresteg
Emma blev uttagen till sin sista (?) Finnkamp

Emma blev uttagen till sin sista (?) Finnkamp

Ännu en Finnkamp för Ström

Ännu en Finnkamp för Ström

Linus Bertilsson på träningsläger i Nerja. Nu blir det landslagsdebut!

Linus Bertilsson på träningsläger i Nerja. Nu blir det landslagsdebut!