Michaela och Melker EM-kvalade direkt!

Redan i säsongsdebuten stökade såväl Michaela som Melker undan EM-kvalgränsen till Glasgow 1-3 mars. Michaela missade ju hela fjolårssäsongen på grund av skada men demonstrerade nu med eftertryck att hon är tillbaks på topp. Man tävlade i Orleans, Frankrike i lördags och Michaela segrade i den kvinnliga tävlingen. Hon klarade ingångshöjden 4.20m i sitt andra försök. Därefter stod hon över 4.40m och gick direkt på 4.50m. Efter en inledande rivning klarade hon med god marginal i sitt andra försök. Därmed var tävlingen vunnen och hon gick direkt på nya svenska rekordhöjden 4.75m. Hon hade åtminstone ett riktigt bra försök och signalerade hem till Angelika Bengtsson att nu skall det bli strid om tronen!

Nu stundar nya spännande dueller emellan Bengtsson & Meijer!

 

Melker Svärd Jakobsson gick in på 5.31m vilket han klarade i första försök liksom därpå följande 5.45m. Efter att ha klarat även 5.55m i första försöket så valde han faktiskt att stå över EM-kvalhöjden 5.65m och gå direkt på 5.71m! Efter en inledande rivning klarade han i sitt andra försök. Därefter valde han att avbryta tävlingen. Han placerade sig på tredje plats efter de bägge fransmännen Chapelle och Sene. De klarade också 5.71m men i första försöket.

Nästa tävling för de bägge blir Just Pole Vault i Stockholm den 26 januari.

Det var ytterligare tre ÖIS-are i farten vid stavtävlingen i Orleans. Malin Dahlström klarade ingångshöjden 3.86m innan det blev stopp på 4.01m. För Fanny Berglund blev höga ingångshöjden 3.86m för svår denna dag. Oliver Edman klarade 3.86m och 4.06m innan 4.26m blev lite för tufft.

Malin Dahlström öppnade säsongen med 3.86m men det kommer betydligt mera!