Rekordfrossa vid UDM!

Söndagens UDM blev en fantastiskt rolig historia! 65 anmälda deltagare varslade om att det skulle kunna hända ett och annat och det gjorde det sannerligen… Personrekorden stod som spön i backen under de 6-7 timmar som tävlingarna pågick. Här kommer lite av det bästa som hände:

Låt oss börja med seniorerna som sprang 60m och 200DM-programmet. Snabbaste ÖIS-are blev inte helt oväntat Carl Bengtström som efter ett försökslopp på 7.02 dängde till med nya personrekordet 6.95 i finalen. Kanske än mer sensationellt var Tobias Carlryds insats. Han kom till Friidrottens Hus med ett personrekord på 7.42 men pulvriserade detta med 7.18 i försöket och 7.15 i finalen. Det kommer att hända grejer i sommar… Alexander Andreasson hade 7.16 – 7.19 som tredje ÖIS-are och Samuel Wiik persade med utmärkta 7.24. Victor Koch gjorde också bra ifrån sig med 7.26 sek.
Inga av de här grabbarna sprang 200m denna dag men här fick vi istället se Stefan Savic (född 2002) och Felix Larsen Nilsson (2000) sänka sina noteringar till 23.73 och 24.18.

Bland tjejerna var Judith Wagersten raskast med 8.10 i försök och 8.03 i finalen. Hon har varit rejält förkyld och hoppas på tider under åtta redan till Växjö. Roligt också att se Alexandra Pekic tillbaks på löparbanan efter två års skadefrånvaro. 8.22 och 8.19 var en helt OK comeback.

På 200m var Sandra Jonsson allra snabbast med 26.26 sek vilket faktiskt var ett nytt klubbrekord i F19-klassen. Hedda Tellow har missat en del träning på sistone men var nu tillbaks på banan och sprang under 27 sekunder.
Alexander Apelgrim svarade för två blixtrande sprintinsatser. På 60m sänkte han sitt personrekord från 7.63 ända ner till 7.43 sek! Sedan sprang han lite motvilligt häck och demonstrerade eftertryckligt sin kolossala talang i grenen. Trots sju steg till första häcken var han lite för nära och sedan får han rent av trippa för att få in sina tre steg emellan häckarna. 8.73 sek är en lysande tid, men med 3-4 lopp till på sträckan kan han vinna USM! Weetom, du får tvinga honom att springa mer häck framöver!!!

Snacka om häcktalang! Få får trippa med sju steg till första häcken…

Det var andra som sprang bra häck också. 03-grabbarna har lärt sig handskas med 91-häckarna på rekordtid. Snabbast idag var Nils Thorin som brakade in på 8.85, men dagens bragd svarade nog ändå Jacob Helgesson för. Jacob är inte speciellt storvuxen och att redan nu fixa trestegsrytm på 91cm-häckar med 8.90m-avstånd är fantastiskt starkt!

Sofie var en hundradel från häckseger i F17-klassen!

Roligt också att se tjejerna i farten. Sandra Jonsson gjorde sitt första lopp över seniorhäckar (84cm) och debuterade med utmärkta 9.27! Lite försiktig var hon allt och med några lopp i bagaget kommer hon säkerligen ner på ”nio blankt”. Samma gäller för övrigt Sofie Hammarström som kom tvåa i F17 med 9.35 sek, en usel hundradel från segern. Bägge springer nu med utmärkt teknik och nu handlar det som sagt bara om att tävla regelbundet så kommer toppresultaten.

Tim Tompsett slår personbästa på 1000 meter varje gång han springer. Denna gång 3,16!

Roligt att se Sofia Wingård hoppa till sig segern i höjd F17. Hon har haft sjukdomsproblem men nu tog hon fina 1.61m och visade upp en härlig teknik.

DM-seger för Sofia!

I klassen under (F15) blev det också ÖIS-seger genom Ellen Hansson. Hon var inte helt nöjd med segerresultatet 1.49m men desto mer imponerade hennes dubbla pers på 60 meter. 8.27 i försök och 8.24 i finalen vilket gav en tredjeplats.

Se inte så bekymrad ut Ellen! Seger i höjd och dubbla pers på 60 meter är väl ett godkänt dagsverke!

 

Sten svingar sin stav innan han tar fart emot ribban! Carbe höll på att få den i skallen… I stav var Sten ohotad och dessutom slog han personbästa på 60m med 7.82 sek.

 

En tredje höjdsegrare denna dag var Albin Coster som segrade i P15 med 1.63m. Dessutom sprang han 9.95 i sitt första häcklopp!

Gabriel Wallmark imponerade våldsamt i höjdhoppet (P17). Han klarade personbästa 1.96m med klar marginal till ribban. Efter det trodde man rentav att det var dags för ett första tvåmetershopp och det var heller inte speciellt långt borta. Han fick dock ingen riktig träff på höjden, men drömgränsen lär inte bli speciellt gammal, det är ett som är säkert…

Stiliga herrar på pallen. Gabriel kompletteras av Elmer Evansson som kom trea.

 

Isak Helgesson är brutalt stark på upploppet och kämpade ner allt motstånd på 400m. Nya personbästat skrevs till 53.33 sek.

 

Silver på 1000m efter en raketspurt och så dessutom en höjdtävling för Elna.

 

9.27 i första loppet på seniorhäckar är en stark debut för Sandra Jonsson.

 

Varför kan inte de här jäkla blocken sitta fast ordentligt?

 

Elliott Gustavsson tillhörde rekordfrossarna efter en kulstöt på 9.70m.

 

Lukas Edqvist hoppade över 13 meter i tresteg för första gången! Och det skedde med kraftig marginal då han ökade från 12.96m till 13.33m!

En annan som kan vara nöjd med sitt trestegshoppande var Mattias Carman (född 2003). Också han klämde en metergräns då han i sitt allra sista hopp klämde till med 12.03m!

Skall vi tolka detta som att Niklas Woodbridge var nöjd med dagen?

Här kan Ni fördjupa Er i den kompletta resultatlistan!