Möt Johanna Gelfgren

En av våra allra främsta aktiva är Johanna Gelfgren. Hon sysslar med ultralöpning, det vill säga riktigt långa distanser. Ifjol vann hon SM långa banan (73 km) och deltog vid VM i Thailand.

Alla känner kanske inte till henne så väl så här har ni chansen att lära känna henne lite bättre genom att lyssna på Ultarlöparnas egen podd ”Pace on earth”.

Klicka här Det här samtalet handlar mycket om hur Johanna prioriterar de olika delarna i livet och hur hon kommit till insikt med vad som faktiskt är viktigt att satsa på. Till exempel bytte hon från att plugga till läkare till att istället läsa till sjuksköterska, helt enkelt för att kunna fokusera mer på löpningen.

Vid Blodomloppet demonstrerade Johanna en häpnadsväckande snabbhet. Hon vann ”sprintsträckan” 5 km på 17.28 före landslagsmeriterade Elin Brink.

Efter segern vid Blodomloppet i höstas kan man inte annat än undra vad Johanna kan prestera i ett maratonlopp. Hon visade upp ett löpsteg och en snabbhet som talar för att det skulle kunna gå riktigt fort också på asfaltlöpning.

Nu på lördag tävlar Johanna för övrigt på Torekov-Båstad 2023. En tävling som samlat de flesta av de bästa på Ultralöpning i Sverige. Sträckan är i sammanhanget relativt kort, 22 km.