Världsungdomsspelen 2020!

ÖIS verksamhet är uppbyggd kring tre stora arrangemang och de inkomster vi får av dessa.

Göteborgsvarvet är helt inställt 2020 och den ekonomiska effekten av detta kan vi inte uppskatta i nuläget. En sak är dock säker, den blir inte positiv…!

Blodomloppet är flyttat från den 1 juni till den 16 september. Vi ska ge järnet i höst för att behålla deltagarantalet (drygt 11.000 ifjol). Bland annat planerar vi att arrangera Löparkvällar i Slottsskogen inför loppet.

Återstår Världsungdomsspelen som är planerat till den 3-5 juli. I nuläget jobbar vi till 100% på att tävlingen skall avgöras på utsatt datum! Givetvis är situationen exceptionellt oförutsägbar och vi vet ingenting om hur läget är om tre månader. 

Tilde Johansson var glödhet på Ullevi 2019!

MEN… vi kan inte sitta och vänta och rulla tummarna!
Vi måste agera utifrån förutsättningen att den 25:e jubileumsupplagan av Europas största årliga arenatävling i friidrott verkligen blir av. Skulle vi bli tvungna att fatta ett annat beslut så får vi bita i det sura äpplet längre fram… Så sent som möjligt.
Vi kan säkerligen vänta till den 1 juni innan vi behöver ta ett slutgiltigt beslut.

Skulle man å andra sidan häva förbudet emot större arrangemang förslagsvis vid halvårsskiftet, så skulle vi säkert få se ett enormt sug efter att få tävla igen.

Redan nu är funktionärsrekryteringen för VU i full gång.

Kontakta Per Crona snarast och meddela när (inte om…) du kan vara med. Vänta inte! Det finns plats för alla.
Man måste sannerligen inte vara utbildad förbundsdomare. Enbart serveringen kräver ett fyrtiotal funktionärer.

Nu när vi sitter hemma och deppar finns det än större anledning att se fram emot festen på Ullevi i sommar! Vi håller alla tänkbara och tillgängliga tummar för att den verkligen blir av.

Anmäl dig redan nu till per.crona@ois.se eller slå en signal på 0706-151487.