Nu nosar vi lite på utesäsongen!

Inomhussäsongen är avklarad och vi har kastat oss huvudstupa in i en ny intensiv träningsperiod. Det stundar träningsläger så småningom och våra ungdomstränare skall gå sin sista utbildningshelg i Varberg.

Samtidigt kan det vara lite intressant att snegla framåt emot kommande lagtävlingar för Sällskapet.

Först och främst skall ju vårt Kvinnliga serielag deltaga i Svenska Friidrottscupen och förhoppningsvis kvala till final för allra första gången. Matchen går i Norrköping söndag den 2 juni.
Våra motståndare blir Mölndals AIK, Linköping, IFK Växjö, Hovslätts IK och Tjalve och endast segraren avancerar till finalen.

Har vi någon chans? Ja, men endast om vi mönstrar vårt allra starkaste lag. Kastgrenarna har ju varit vår ömma punkt och här krävs nog lite kreativitet för att öka poängskörden.

Laget som vann div 2 Götaland 2017.

Finalen i Lag-SM går onsdagen den 26 juni under SM-veckan i Malmö. För ÖIS är detta inget idealiskt datum då VU-spelen går den 28-30/6. En intensiv vecka med andra ord, men det löser vi!
Vårt manliga lag är direktkvalificerat tillsammans med Ullevi, Hässelby och Spårvägen och slipper kvala.

Visst vore det helt underbart med både dam- och herrlag i finalen för första gång! Drömmar kan bli verklighet!

Laget som tog brons i Lag-SM i Norrköping 2016. Framförallt besegrades Ullevi denna minnesvärda dag! Men en dag vill man vinna…. 

Kraftmätningen har i år sin final parallellt med Finnkampen i Stockholm 24-25 augusti. Individuellt tävlande i Täby och den avslutande stafetten inne på Stadion! Där ska vi vara med. Det är vi så säkra på att vi redan bokat hotell i Täby!

Men först måste vi kvala och det skall vi göra i Borås den 1 juni i samband med Ymerspelen. Liksom ifjol är tanken att vi ställer upp med dubbla lag så att alla får chansen att visa framfötterna. Grenarna är desamma som tidigare: 80m häck – 800m – höjd – längd – kula – spjut samt en avslutande stafett 6x200m (3 tjejer + 3 killar). Grundprincipen är att alla kör samtliga grenar (med något enstaka undantag). Till finalen nomineras sedan ett lag bestående av 8 tjejer + 8 killar.

Avslutande stafett inne på Sthlms Stadion vid Kraftmätningen 2015. Vi kom tvåa i tävlingen efter Hammarby.

Stafett-SM går detta också på Stadion i Stockholm redan den 25-26 maj. Vi fortsätter på den inslagna vägen från ifjol och skickar en så stor trupp vi bara kan. Målsättningen är åtminstone en topp-6 placering i samtliga åldersklasser!

Lag-USM går detta år i Uppsala den 18/8, dvs helgen före Kraftmätningen. Detta gäller ungdomar födda 2002-04 och här ställer varje förening upp med en tävlande/gren. Grenprogrammet är följande 2019:
Pojkar: 100m – 400m – 3000m – häck 300m – höjd – tresteg – diskus – spjut – 4x100m
Flickor: 200m – 800m – häck 300m – hinder 1500m – stav – längd – kula – slägga – 4x100m

Silverlaget från Lag-USM 2015. Vi upprepade denna placering året efter!

Lagtävlingarna är navet och hjärtat i vår verksamhet! Boka in dessa datum och sikta in formtopparna emot dem!