Nytt klubbrekord på 60 meter häck!

Det var inte enbart Junior-SM som avgjordes den gångna helgen. I Friidrottens Hus avgjordes MAIK-spelen med ett 60-tal ÖIS-are involverade. Vi fick rent av se ett nytt klubbrekord för kvinnliga seniorer på 60 meter häck. Det var Michaela Meijer som blev av med sin gamla notering på 8.92 från Mångkamps-SM 2011.

Sara Skogman sprang på 8.93 vid HäcXksan och kände nog lite rekordvittring. Kvinnlig häck fanns egentligen inte på programmet vid MAIK:s tävling så hon sprang med P15-grabbarna som har samma avstånd och häckhöjder. Hon fick bra sparring av Sten Hagström som länge ledde loppet och kom i mål på 9.02. Men då hade Sara redan nått mållinjen på nya klubbrekordet 8.87 sek!

Så här ser det ut när Sara springer häck. Bilden dock tagen under 2017 års utomhussäsong.

En annan häcktjej som visade framfötterna var Sofie Hammarström som satte personbästa inte bara en utan två gånger i F15. I försöket pulvriserade hon sitt gamla rekord (9.88 sek) med 9.56! En timme senare sänkte hon sin noteringar ytterligare, nu till 9.49! Ett ypperligt genrep inför USM kommande helg.

Gabriel Wallmark demonstrerade också kraftigt stigande formkurva efter sin fotskada vid Kortbanehoppningen. Först en lätt häckseger på 8.54 sek. Därefter följde en höjning av personrekordet i höjdhopp med sex cm till imponerande 1.91m! Och det med marginal dessutom. Tveklöst finns segerchans i flera grenar till USM, även om undertecknad nog gärna såg att han avstod tresteget för att spara sin fot… Jag är dock inte helt övertygad om att Gabriel följer mitt råd…

Gabriel Wallmark demonstrerar sin häckteknik.

En annan som hoppade bra i höjd var Olof Ryberg som gled över hela 1.75m. Nytt personbästa med 2 cm för hans del. I samma tävling deltog även Vendela von Corswant utom tävlan och klarade 1.72m.

Olof över nya svenska rekordet 1.71m vid i London i fjol! Nu blev det ytterligare 4 cm högre.

Isak Hejdenberg borde kanske ha varit med på JSM. Han vann längd P17 efter att ha slagit till med 6.26m i sitt allra sista hopp. Nu vill vi se rejäl långhoppning av bägge bröderna till sommaren. Max har ju missat innesäsongen efter skadekänningar. Bästa längdtjej var Hedda Tellow som generalrepade inför USM med att hoppa 5.16m.

Och så tog naturligtvis Alex Apelgrim ett par segrar i P14 även denna helg. 5.80m i längd och 11.51m i tresteg. För Alex del drar det ihop sig till Götalandsmästerskap som avgörs i Varbergs nya hall den 10-11 mars.

På herrarnas 800 meter fick vi se en ÖIS-duell som till slut vanns av Krieger Ahmed på 2.00.90 tätt före Daniel Skatt som säsongsdebuterade på sträckan med 2.01.37.

Av de yngsta imponerades man av Jonas Ellison, född 2006, som sprang 60 meter på raska 8.65 och tog hem en silvermedalj på köpet.

Den stilige Daniel Skatt sprang 800 meter i helgen.