ÖIS-are på Varvet

Bland de 40.000 löpare som skall avverka en halvmaraton på Göteborgs gator på lördag finns det givetvis ett antal från Sällskapet. Bästa placeringschans har givetvis Johanna Larsson. Hon är ute efter att förbättra sin 14:e plats från 2019 (15:e ifjol). Hennes personrekord lyder på 1.15.49 från Berlin i höstas.

Jenny Jernberg och Helga Gudny Eliasdottir är två andra vassa ÖIS-tjejer i startlistan.

På herrsidan är Max Dumbrell vårt starkaste kort. Han vann Kungsbackaloppet ifjol på 1.09.26.
Marcus Johansson har ett nysatt PB på maran med 2,34,13 i Hannover. Det borde kunna översättas till ett nytt PB under 1.13 på halva sträckan.
Oskar Jönsson tävlar flitigt. Efter 2.40 på London Maraton och DM på 10.000m är han nu på jakt efter sitt PB på 1.13.13.

I startgrupp 1 hittar vi ytterligare två RödBlå profiler i form av Felix Larsen Nilsson och Daniel Skatt. Felix har ju en bakgrund som mångkampare och har mest tävlat på 400m/800m de senaste åren. Nu gör han debut på denna långa sträcka efter att ha genrepat med 35.18 på Varvetmilen.

Daniel Skatt är ju känd som den förste och ursprunglige ”Träningsmatadoren”. Numer titulerad elitmotionär som säkerligen kommer att göra väl ifrån sig.

Utfallsgång med stock i ryckfattning demonstreras av Daniel Skatt! I helgen dammar han av en halvmara.

 

Ifjol tog Felix (t.h.) guld på 3x800m M22 på Vallen. Nu stundar en betydligt längre sträcka…

För oss övriga som inte springer gäller det att hjälpa till som funktionärer. Vi har nummerlappsutdelning och Lilla Varvet på söndag. Har du inte anmält dig så kontakta kansliet omedelbums!