ÖIS sjua i kampen om SM-pokalen!

Terräng-SM innebar också slutpunkt för SM-pokalen, lagtävlingen som omfattar årets samtliga SM-tävlingar alla åldersklasser.

För ÖIS del innebar det att vi tack vare tjejernas starka insatser avancerade från åttonde till sjunde plats. Och vi passerade våra ”lokalkonkurrenter” Mölndals AIK på mållinjen vilket ju naturligtvis känns lite extra roligt!!! För att symbolisera detta så har jag ovan lagt in en bild där Felix Francois vinner med våra RödBlå mölndalsvänner på behörigt avstånd…

Malmö AI vann pokalen för andra året i rad, dock efter en stenhård kamp med Hässelby och Spårvägen. Ullevi FK blev bästa göteborgsklubb på fjärde plats.

SM-pokalen infördes ifjol och då liksom nu placerade vi oss på sjunde plats. Vi ökade dock från 194 till 204 poäng och tog totalt 35 stycken SM-medaljer under året.

Sammanställning SM-pokalen 2019

En sjundeplats är definitivt en helt godkänd insats. SKAPLIGT är väl min summering av säsongen. Men givetvis skall vi ha en högre målsättning inför 2020! Avståndet upp till Uppsala (femma på 218 poäng) och Tureberg (sexa på 210 poäng) är absolut överkomligt. Skall vi nå upp till Ullevis nivå (fyra på 266 poäng) så krävs det rejäla krafttag på alla håll och kanter.

 

Isak Persson gjorde en sensationell comeback efter ett par års frånvaro och tog ett överraskande SM-brons i tresteg i Karlstad.

1 svara
 1. ove lindgren
  ove lindgren says:

  Vi är djupt imponerade över årets Öis insatser. Tyvärr har veteranerna i år drabbats av två dödsfall bland äldre medlemmar:
  Lennart Sätmark, 90 år, bl.a. hare till Dan Waern och Karl Blume , 94 år. sprinter. Den 7/11 kl 1200 är du välkommen till
  friidr. huset för att lyssna på Roger Karlson, läkare i Afrika och 800 meterslöpare i ÖIs.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *