Två SM-arrangemang för ÖIS 2020!

Knappt har vi stängt årets säsong förrän planeringen av 2020 är igång på allvar. Vi kommer att vara medarrangörer av två stycken SM-tävlingar kommande säsong. Konstellationen Vallenklubbarna (Örgryte IS – IK Vikingen – Utby IK – Mölndals AIK – Sävedalens AIK) har fått hedersuppdraget att arrangera såväl IJSM (åldrarna 22 – 19 – 17 år) som Stafett-SM (alla åldrar) under kommande säsong.

Junior-SM inomhus går av stapeln i Friidrottens Hus 29/2 – 1/3. Här kommer vi ha en stor och drivande roll då vi inte har någon annan stor inomhustävling 2020. Det är alltså våra ungdomar födda 1998-2003 som har sitt mästerskap på hemmaplan.

Däremot kommer vi ha en mindre omfattande arrangörsroll vid Stafett-SM som nu placerats på Slottsskogsvallen den 30-31 maj. Orsaken är givetvis att vi denna helg har fullt upp med förberedelserna inför Blodomloppet som går dagen efter (måndag 1/6). Ett tiotal funktionärer behöver vi dock mönstra.
Det är en oerhörd fördel att ha Stafett-SM på hemmaplan. Dels sparar vi VÄLDIGT mycket pengar på att behöva resa och bo med en stor trupp, dels är det lättare att mönstra många lag på hemmaplan.

Elna växlar till Ellen på 4x80m F15 på Stadion i somras.

Vad gäller Lag-SM är inte datum för kvaltävlingarna fastlagda ännu. Framförallt handlar det om vårt kvinnliga lag som i år definitivt skall kvala in till finalen! En gissning är dock att Kristi Himmelfärdsdag 21 maj kan vara högaktuellt.
Herrarna är ju direktkvalade till finalen som ju i år utökas till 8 lag. Datum är för denna är onsdag 24 juni. Halmstad är värd för SM-veckan där ju Lag-SM ingår. Det är dock inte säkert att IFK Halmstad kommer att arrangera tävlingen. Det har ryktats om Kungsbacka vilket ju vore trevligt för oss! Kort resa och massor med supportrar på läktarna. Vi återkommer när detta är spikat.

I vår skall vi ha fler lag än någonsin till start på Stafett-SM!