Premiären av ÖIS Superstars genomförd

Söndagen 1/10 fylldes Friidrottens hus av ÖIS ungdomsgrupper för den första upplagan av ÖIS Superstars. Tanken är att genomföra tävlingen, bestående av 7 grenar, två gånger per år. En gång vid varje uppstart. Ca 40 ungdomar delades in i 6 olika lag som tävlade mot varandra. De olika lagen mixades så att det skulle bli en så stor blandning av åldrar och kille/tjej som möjligt. Ett bra tillfälle att bekanta sig med ÖIS:are som man inte träffar annars i sin träningsgrupper.

Grenarna som genomfördes var Flygande 20m, Vertikalhopp, Kast med boll (300g), Armhävningar, 10steg växelhopp, Enbensfemsteg och 2000m. Till slut var det lag 4 bestående av Isak helgesson, Tyra Wikestam-Berggren, Gabriel Wallmark, André Riberio, Sofie Hammarström och Alicia Jisbrant som gick segrande ur striden. De hade faktiskt bäst snitt i 4 av grenarna.

Här kan man också lyfta fram Gabriel Wallmark som toppade resultatlistan i alla grenar utom armhävningar och 2000m. Såväl kastarmen (62,95m!) som Snabbheten (2,09s) som explosiviteten (68,2cm i vertikalhopp) och Elasticiteten (33,15m i 10steg) imponerade stort. Andra resultat att uppmärksamma är Inez Yngves 2,56 på flygande 20m. Inez var en av de yngsta deltagarna, född 2005, men ändå med bland de snabbaste tjejerna. Sofie Hammarströms 51,9 i vertikalhopp och Liv Backmans 41 armhävningar imponerar också!

Det avslutande 2000m-loppet blev en kamp mellan tre 03:or på killsidan. Bröderna Helgesson tillsammans med Nils Thorin drog upp ett rasande tempo redan från start. Det var jämnt in på mållinjen mellan bröderna, där Jacob till sist drog det längsta strået och segrade med 6,53 mot Isaks 6,54. Nils hade 7,01 som trea. Bland tjejerna var det Ebba Francois, Elna Wester och Alicia Jisbrant som fightades om segern. Alla tre samlades inom 7,54-7,56 med Ebba som segrare. Fina tider!

 

Inga muntra miner inför de 5 varven…

 

Ebba Francois först över mållinjen

 

Dubbelt Helgesson först i mål.