Ingen rast, ingen ro…

Den 4 december fyller ÖIS 130 år! Förr i tiden låg verksamheten mer eller nere under åtskilliga vintermånader men nu är det sannerligen andra tider. Knappt är utesäsongen över innan det är dags att kasta sig över grundträningen. Idag är det dessutom endast en månad kvar till den första inomhustävlingen för våra ungdomar.

För löparna pågår terrängsäsongen. DM har avgjorts och det är knappt två veckor kvar till terräng-SM i Huddinge.

Ett starkt tjejlag poserar efter DM-terrängen. Frågan är om man tog sig ett dopp också?

Vi dominerade på tjejsidan och tog en trippel på korta banan (4 km). Frida Kristiansson vann i stor stil och kan säkerligen slåss om topplaceringar vid SM. Komplettera med Maria Larsson så blir det lagmedaljer också.

Vi hade deltagande också i de yngre tjejklasserna. Nicklas och Jenny flankerar en duktig kvartett löpare.

På herrsidan var det mest glädjande att Krieger Ahmed var tillbaks på banan efter en hel del skadebekymmer. Han tog brons i herrklassen över 4 km. I lördags (14 okt) sprang sedan Running Lights i Alingsås och vann stort över 5 km med tiden 15.53.

Olof Ryberg får göra många fina resor nu för tiden. Senast var det de Europeiska Ungdomsspelen i Parasport i Italienska Ligurien. Han tävlade såväl i Goal Ball som i friidrott. Längdhopp vann han på 5.55m och på 200 meter blev det en andraplats med tiden 25.33 sek.

Prisutdelning för Olof efter 200 meter.

För den stora majoriteten av våra idrottare handlar det dock om rejäl grundträning i dessa dagar. Vid Skatåsträningen i lördags i Skatås var det hela 42 stycken aktiva igång och det var rejält trångt i trappan. Alla visserligen inte ÖIS-are men ändock fler än någonsin. Och då hade ändå en stor ungdomsgrupp kört en timme tidigare!

Alla ögon på Erik Olsson när han satsar ursinnigt i Skatåstrappan!

Borta i USA förbereder sig familjen Blomqvist för en Castorama den 21 oktober. Här hittar du inbjudan om du vill vara med. Ska bli kul att se vad Stefan (född 1965) kan prestera. Ifjol hade han ju hela 2.630 poäng, en grym notering för en 50-åring…

Noah Blomqvist född 2008 är en kastartalang med rätt gener! Vad kan han prestera i en ”Ungdomscastorama”?

 

Ytterligare ett foto från Skatåstrappan.