Terräng-SM till helgen!

Kommande helg är det dags för årets sista SM-tävling. Terräng-SM avgörs i Huddinge, Stockholm. Vi knyter denna gång våra medaljförhoppningar främst till damerna. Såväl på korta (4 km) som långa (8 km) mönstrar vi mycket starka lag med Maria Larsson, Frida Kristiansson och Ronja Fjellner i spetsen. Följande trupp avreser emot den kungliga huvudstaden på fredag;

Hanna Dicker               K 4 km + K 8 km
Ronja Fjellner               K 4 km + K 8 km
Frida Kristiansson       K 4 km + K 8 km
Johanna Larsson          K 4 km + K 8 km
Maria Larsson               K 4 km + K 8 km
Hanna Michaelsson     K 4 km + K 8 km
Nina Persson                K 4 km + K 8 km
Krieger Ahmed             M 4 km + P19 6 km
Robin Lindgren            M 4 km
Awet Mengstaeb           M 4 km + M22 8 km
Gustaf Westman          M 4 km
Andreas Åkesson         M 4 km + M 12 km

Meraf Bahta är givetvis stor favorit på damernas bägge sträckor, understruket av hennes svenska rekord på 10km landsväg (31.44) den gångna helgen. Bakom henne kan dock Maria mycket väl slåss om medaljer. Hälle är också förhandsfavoriter i lagtävlingen där Linn Nilsson är ett starkt komplement till Bahta. Med sju starka tjejer på startlinjen kommer ÖIS dock att hävda sig väl!
På herrsidan är det nog klokt att ställa lite lägre förväntningar.  Awet imponerade ju oerhört vid Lag-SM i Borås med dubbelseger på hinder och 1500 meter. Det skall bli intressant att se hur han hävdar sig främst på 8 km i M22-klassen.
Roligt att se comebackande storlöftet Ahmuud Krieger Ahmed i farten också. Han kan överraska på 6 km  P19.
Man sänder Terräng-SM Live i betalkanal för den som vill följa våra löpare. Klicka här om du vill veta mer om hur det går till!   Mer information på tävlingens hemsida.

Awet vinner sensationellt Lag-SM på 1500 meter. Till helgen väntar längre sträckor!

 

Familjen Blomqvist avslutade Castoramasäsongen i Boerne, Texas i lördags. Stefan presterade imponerande 2.403 poäng efter serien 14.07 (kula) – 33.80 (spjut) – 37.39 (diskus) – 39.20 (slägga). Han är faktiskt 52 år fyllda så det är en minst sagt strong insats! Han hade också med sig sina bägge söner Ben (född 2004) och Noa (född 2008) som visade att man har fått riktigt fina kastargener efter farsan! Ben presterade 10.98 (kula 3 kg) – 32.41 (spjut 400 gr) – 34.51 (diskus 0.6kg) – 30.17 (slägga 3 kg)! 34.51 i diskus är dessutom nytt klubbrekord för ÖIS!
Noah hade för en 9-åring följande grymma serie: 10.12 (kula 2 kg) – 25.31 (spjut 400 gr) – 21.18 (diskus 0.6kg) – 20.78 (slägga 3 kg). Bägge grabbarna är än så länge allätare i idrott och håller på med allt möjligt. Ben har kört såväl terränglöpning som amerikansk och europeisk fotboll under hösten, medan Noah kört simning och kastträning… Det skall bli väldigt trevligt att följa Blomqvistarnas framfart under kommande år!

Vår totalpoäng i Castorama stannade detta år på relativt måttliga 24.171 poäng. Det var tyvärr alltför många av våra bästa som saknades av ett eller annat skäl för att vi skulle nå upp till fjolårets rekordnotering. 2018 kommer vi dock tillbaks med fördubblade krafter!

13-årige Ben är redan nästan lika lång som farsan!

 

I Friidrottens Hus var det Ungdomsseriematch i söndags. ÖIS hade såväl flick- som pojklag. Det var 20 av våra allra yngsta aktiva, födda 2006-08, som tävlade. För många var det till och med tävlingsdebut! Killarna hade häck, höjd och stafett på programmet, medan tjejerna körde stående femsteg, kula och stafett.
Än så länge är det lite oklart hur det hela slutade, några resultatlistor finns ännu inte tillhanda. Ryktet förtäljer dock att killarna besegrade IFK Göteborg och det är ju alltid lika trevligt!
Även tjejerna drabbade samman med våra blåvita ärkerivaler. Trots seger i den avslutande stafetten så blev det knapp förlust med 1-2. Kula och femsteg var nya bekantskaper för de flesta, men med lite teknikträning blir det snar revansch!

Våra allra yngsta tävlingsdebuterade i helgen. Ett härligt gäng på väg emot framtida stordåd!

 

Tjejerna spänner musklerna inför tävlingspremiären!