Rekordraseri i Täby!

Samtidigt med Finnkampen avgjordes årets final i Kraftmätningen i närliggande Täby. Sedan tio år tillbaks satsar ÖIS på denna lagtävling för flickor och pojkar 14-15 år. I år lyckades inte vårt mix-lag ta en av de 16 finalplatserna, men väl grabbarna! Vi reste till huvudstaden tillsammans med IFK Göteborg som hade ett riktigt starkt mix-lag detta år. Fast det är klart att det smärtade att åka med en IFK-buss med stora klubbemblem på sidorna…

Våra åtta ynglingar gjorde en storstilad insats under dagarna två. Man tävlar i sex individuella grenar. Spjut – längd och 80m häck på lördag följt av kula – höjd och 800m på söndagen. I princip ställer man upp i samtliga grenar och de tre bästa resultaten i varje gren räknas in i lagtävlingen.

Totalt gjorde man 45 individuella starter och 30 av dessa resulterade i nya personrekord! Snacka om rekordfrossa!

Inspektion av arenan i elljus fredag kväll. Från vänster Loke Nilsson, Jonas Ellison, Alfred Ostwald, William Malmström, Daniel Otterdahl, Ove Hagström, Ivan Fredberg och Philip Blomgren.

Spjut: Här toppade Ove Hagström vårt lag med PB 36.47m följt av Daniel Otterdahl med PB 33.16m.

Längd: Gick i en mycket kännbar motvind vilket höll ner resultatnivån. Daniel kämpade med en ömmande ljumske och var inte helt nöjd med sina 5.78m. Bakom honom slog dock fem av våra grabbar personrekord. Med lite medvind blir det 3-4 dec längre.

80m Häck: Daniel snabbast av de våra med 11.70 tros sin skadekänning. ALLA övriga slog personbästan och med kraftig marginal i de flesta fallen. Ove Hagström och William Malmström gick ner från 14.31 till resp 13.46 och 13.47! Jonas Ellisons 13.14 än bättre.

Kula: Tävlingsstart kl 08.30 på söndagen! Mycket tidigt frukost och sedan en BRUTALuppvärmning med armhäv & skottkärra förvandlade ett gäng zombier till frustande vilddjur! Ny rekordkross med Ove i topp på 10.71m följd av Ivan Fredberg 10.32m och Daniel O 10.18m. Ledarstaben svarade också för den klart högsta ljudvolymen i klassisk ÖIS-stil!

Höjd: Daniel imponerade oerhört när han seglade över 1.79m med god marginal. Han fick inte riktigt till samma träff på följande 1.83m annars hade han nog kunnat slinka över det med. Loke Nilsson hoppade tekniskt väldigt bra och höjde sitt personbästa med hela 6 cm till 1.55m! Samma höjd klarade också vår lille solstråle Jonas Ellison. Värste rekordslagaren var dock Ove Hagström som plussade på NIO cm med sina 1.51m.

800m: Nu var i ärlighetens namn krafterna lite uttömda och vi fick inte ut maximum. Daniel kunde inte gå riktigt för fullt med sin ömmande ljumske. Ove jobbade bra med 2,34 och Alfred persade med 2.44. Philip Blomgren hade aldrig provat på sträckan och rusade iväg i maxtempo från start! Han passerade först 200m på 30,5 (förmodligen personbästa på sträckan) men fick sedan göra en smärtsam bekantskap med fenomenet mjölksyra. Han släpade sig ändå i mål på 2,46 vilket säkert var minst 10 sek bättre med ett jämnare upplägg av loppet.

Det var ett gäng rejält utpumpade grabbar vi stuvade in i bussen söndag eftermiddag. Jag tror dock att de hade rejält roligt, det verkade så. På ÖIS-resor händer också alltid små oväntade episoder… Som när en elaksinnad ledare kletade en klick Tigerbalsam bakom Jonas Ellison högra öra. Eller när Glenn Johansson tog ett foto som fyra grabbar absolut inte vill ha publicerat!

Dessutom var de lite skelögda vid hemresan efter att ha spanat in alla snygga tjejer som var på plats.

Jonas Ellison har uppsynen hos en Siciliansk Lönnmördare, möjligen beroende på att han fått Tigerbalsam bakom örat. Glenn och Tobias däremot mallar upp sig rejält framför vår fana!