INBJUDAN

RödBlå Vinter Ungdom!

I veckan kom det mycket överraskande beskedet att GKIK ställer in årets Julklappsjakt! Efter en ytterst kort betänketid (minuter) beslutade vi oss för att söka sanktion för en egen tävling samma helg 5-6 december. Julklappsjakten är etablerad som landets största inomhustävling med ca 3.500 starter och det skulle ha varit den 43:e upplagan. Vi hoppas de kommer igen med friska krafter nästa år och att vi då återgått till ett normalt covid-fritt tillstånd.

RödBlå Vinter Ungdom omfattar åldrarna 11-17 år och kommer att genomföras under två stycken tiotimmars tävlingsdagar.

I förra veckan publicerade Svenska Friidrottsförbundet tävlingsregler för inomhustävlingar under gällande pandemitillstånd. Det handlar om en hel del begränsningar vad gäller antal människor och tillträde till hallen. Givetvis utformar vi tävlingen utifrån de bestämmelser som gäller. En prognos pekar på att vi kan passera 1.500 starter trots dessa begränsningar.

Dels kommer grenprogrammet att begränsas, dels sätts ett maxantal i varje enskild gren. Det varierar från 6 på 1500m (ett heat) till 60 i längdhopp (2 pooler om 30 st).

Inbjudan RödBlå Vinter Ungdom

Det innebär en hel del förändringar emot vad vi är vana vid. Först och främst ingen publik i hallen. Ett begränsat antal tränare/ledare kommer att släppas in för att hjälpa de aktiva. Närmare bestämt en tränare/ledare per träningsgrupp under genomförandet av aktuell gren. Dessa kommer befinna sig i en speciell coachzon.


En klassisk prispallsbild med ett par år på nacken…

Uppvärmning kommer att ske utomhus eller i löpargången i Frölundaborg. Därefter slussas de aktiva in gren för gren strax innan grenstart. Efter avslutad tävling lämnar man snarast hallen igen

Antalet deltagare/gren är som sagt begränsat. Det varierar från 6 st (1500m) till 60 st (2×30 st) i några av längdklasserna.
Det är ”först till kvarn” som gäller! När grenen är fulltecknad stänger vi den oavsett datum. Detta gäller även ÖIS-are, väntar Ni för länge med anmälan riskerar Ni att få stå med lång näsa… Anmäl Er endast i grenar Ni med bestämdhet vet att Ni kommer starta. 2 starter under helgen räcker väl.
Var noga med att lämna återbud om någon faller ifrån, då kan någon annan få chansen istället!

Vi kommer att behöva ca 60 funktionärer per dag för att genomföra tävlingen på bästa sätt. Alla aktiva över 17 år förväntas deltaga. Ni är välkomna att redan nu anmäla Er för tjänstgöring hos den tillförordnade klubbchefen Carbe. Han väntar på ditt samtal!

Tävlingen får en egen sida som du hittar här

Här kommer vi att fylla på med all aktuell information eftersom.

Det känns väldigt roligt att vi fick chansen att arrangera den här tävlingen. Vi har ju inte haft någon egen ungdomstävling på inomhusprogrammet. Nu får vi chansen att visa vår klass som arrangörsförening även inomhus. Dessutom blir det en oerhört viktig inkomstkälla under dessa mycket kärva tider.

Boka in 5-6 december i almanackan redan nu!

Tävlingsledare blir vår välborne ordförande herr Strand!