Sponsoruppdrag i Stenungsund

För en förening som ÖIS Friidrott står det väldigt många aktiviteter på programmet. En sådan är en rad olika sponsoruppdrag.

Vi har bland annat ett sponsorsavtal med Hogia i Stenungsund. I detta ingår ett antal träningspass med deras anställda. Närmare bestämt fem tisdagar 28/3, 4/4, 11/4, 18/4 och 25/4.

Midde Hamrin och Anette Fischer höll i det första av dessa fem pass. 24 stycken löpsugna hade slutit upp under en klarblå himmel.

En härlig miljö att genomföra en löprunda i.

Dagen efter var det inte alls lika trevligt väder när junior o ungdomsgruppen genomförde ett tufft intervallpass i Hästhagen, Skatås. Det råkalla vädret hindrade dock inte ett drygt 30-tal aktiva att ge järnet. 4×2 min + 4×90 sek + 4×60 sek + 4×30 sek med en minuts gång emellan och ett stegrat tempo allt eftersom.

 

Uppvärmning i Hästhagen inför intervallerna.

Vi har även genomfört Årsmöte för föreningen. Den högt vördade Christer Strand omvaldes som ordförande ännu ett år. Styrelsen fick också tre nya medlemmar i form av Niclas Agroth, Alexander Svensson och Magnus Dahlbäck.

Ett stort tack skall framföras till Anette Fischer, Isabelle Sjöman och Per Zikovic för deras insatser. Ingen av dem försvinner ur föreningen utan kommer säkerligen återses inte minst som funktionärer vid våra arrangemang.

Den ståtlige nya styrelsemedlemmen Niclas Agroth har fastnat i ett stadigt grepp innan Finalloppet. Som närmaste mål har Niclas att knäcka 40 minuter på 10.000m vid DM 1 maj!

Sedan kan vi glädja oss att Awet Mengsteab gör sitt första banlopp sedan Lag-SM ifjol. Det sker fredag kväll Palo Alto vid Stanford Invitational och distansen är 3000m hinder. Awet är ju en viktig kugge i vårt serielag så vi håller tummarna för en tid under nio minuter.

Awet är en sällsynt svårslagen man i spurtdueller man mot man.