Terräng-SM och kulrekord!

Årets sista SM-tävling var SM i terränglöpning som avgjordes i helgen i Höganäs. Johanna Larsson var inte helt oväntat vår främsta kort i denna skånska metropol. På lördagens korta bana (4 km) kom hon in som 9:a i ett 33 kvinnor starkt startfält. Desiree Lilliehöök var vår andra deltagare och hon kom på 20:e plats.

På söndagens långa bana (10 km) kom Johannas löpstyrka än mer till sin rätt och hon tog en fin femte plats. Segrade gjorde för andra dagen i följd Hälles Samrawait Mengsteab (Awets syster) i stor stil.

I M22-klassen gjorde Muhamed Nuur ett starkt lopp i tuff konkurrens. Han kom in som åtta med 24,57 vilket var endast 40 sekunder efter segraren.

Muhamed Nuur satsade friskt från start och gick med i tätgruppen.

På herrarnas korta bana hade vi en trio till start. De placerade sig dock i bakre delen av 63-mannafältet. Nicklas Gunnarsson var främst av de våra (49:e på 11.23), Felix Francois 53:a (11.35) och Jesper Evervall 56:a (12.17).

Nicklas Gunnarsson förbättrade sin placering med 13 placeringar på söndagens långa bana. Han kom in som 36:a (32.54) med Jesper Evervall 42:a (35.12).

Jesper Evervall i ”vattengraven”!

13-årige Noah Blomqvist slog till med ännu ett JÄTTEREKORD i kulstötning i Bourne, Texas under lördagen. Han höjde sitt eget klubb- och distriktsrekord med oerhörda 1.32 meter! Trekiloskulan flög iväg 15.25m att jämföra med det tidigare rekordet 13.93m. Inte illa….

15-årige Henrik Rosario (född 2006) slog sig in högt på årets Sverigebästa med en trio nya kastrekord. En kulstöt på 13.35m (4 kg) placerar honom som 8:a – ett diskuskast på 41.63m (1.0 kg) ger en 11:e plats och ett spjutkast på 42.27m (600 gram) 13:e plats i landet.

Två spännande grabbar med dubbelt medborgarskap som förhoppningsvis gör sina första Sverigetävlingar under 2022.

Unge herr Blomqvist mallar upp sig rejält efter sitt senaste distriktsrekord!