Världsungdomsspelen byter datum 2022!

Pandemin har sannerligen ställt till problem för oss tävlingsarrangörer. Arenan Ullevi har tvingats ställa in alla sina musikkonserter under två hela år och nu försöker man ta igen detta genom att packa in så många spelningar som möjligt under sommaren 2022. Detta innebär att Världsungdomsspelen inte får sin vanliga helg omedelbart efter Midsommar. I själva verket är det enda alternativ vi erbjudits 2022 den 17-19 juni.

VU-spelen har aldrig tidigare arrangerats så tidigt, men vi hoppas och tror att det ändå skall vara ett attraktivt datum för klubbarna. Inbjudan skickas ut i dagarna tillsammans med logiförslag.

För framtiden är det dock inte en hållbar situation att få vänta till oktober-november på ett tävlingsdatum. Vi måste helt enkelt få ett fast datum i vecka 26 för att kunna utvecklas. Framför allt är detta en förutsättning för ett större internationellt deltagande. Partille Cup och Gothia Cup har fasta datum (vecka 27 resp vecka 29) och nu jobbar vi intensivt för att också vi skall få det.

Det handlar inte bara om Världsungdomsspelen utan det är i realiteten ett beslut om friidrottens eventuella framtid på Ullevi som måste fattas. Väger man bara in ett kortsiktigt ekonomiskt tänkande så är det nog lika bra att riva upp löparbanorna och lägga ett asfaltunderlag med tanke de tunga fordon som kör på arenan vid konserter. Läser man kommunens handlingsplaner (destination Göteborg och den nya evenemangsstrategin) så har man dock ett betydligt bredare uppdrag där de årligen återkommande arrangemangen har en central position. Här krävs ett politiskt beslut i endera riktningen så vi vet vad som gäller för framtiden.

Alternativet för oss är att lägga ner tävlingen och bygga upp ett nytt arrangemang på Slottsskogsvallen. Här är förhållandena givetvis betydligt mer begränsade och vi får börja om från grunden. Hela konceptet med Världsungdomsspelen är ju att tävla på den fantastiska VM- och EM-arenan, men finns inte förutsättningarna så får vi tänka om.

För 2022 så är det dock Ullevi som gäller! Det blir dock en oerhörd utmaning för klubben med samtliga våra tre stora arrangemang/intäktskällor inom ett tidsspann på fyra veckor! GöteborgsVarvet 21-22maj , Blodomloppet den 8 juni och så Världsungdomsspelen 17-19 juni. Lägg därtill att vi är medarrangörer vid Stafett-SM på Vallen 28-29 maj så skapas en verklig JÄRNMÅNAD för Sällskapet.

Nu måste vi kalla på alla goda krafter för att lyckas genomföra det här! Det krävs en fullständig mobilisering av alla RödBlå medlemmar, nya och gamla aktiva, föräldrar, supportrar, grannar och kompisar för att vi skall få ihop de totalt 6-8.000 funktionärstimmar som kommer krävas.

Woodbridge har en viktig funktion som startuppropare.

Ingen rast och ingen ro för det här gänget 2022!