Trestegsdubbel på USM

I helgen har några av ÖIS aktiva för första gånget klivit in i ett svenskt mästerskap, då det var dags för 02:ornas debut! Vi åkte med ett sju man starkt team som tillsammans skrapade ihop ett guld, ett silver, två försmädliga fjärdeplatser och fem personliga rekord!

Först ut var Sandra Jonsson som efter ett par veckors ryggproblematik som eskalerat dagarna innan helgen klev in i längdhoppskvalet med en viss osäkerhet på sin kropp. Efter att ha landat på 5.10 var hon endast 4 cm från en finalplats som ändå får ses som ett kvitto på att hon egentligen har i finalen att göra med bättre omständigheter.

Vidare till P15 höjd där vi gick in med tre starka öisingar som allihop har sin egna hoppstil. Coach Victoria bad en stilla bön till höjdhoppsguden om att William inte ska få hjärnsläpp, att Gabriel vågar chilla mer i början av ansatsen och att Lukas knän ska palla trycket. Två av tre böner föll in vilket inte är illa för en obotlig ateist! Lukas fick tyvärr se sig besegrad av sina skador och känna på medaljens baksida. Men med god hjälp kommer även han göra sina klubbkompisar sällskap på pallen framöver, sån potential och hoppstyrka växer inte på trän’!

William som presterar som bäst när det gäller klippte i med ett fint hopp på 1.76, pers med en centimeter och tog den härliga fjärdeplatsen, precis framför Gabriel som också mäktade med 1.76 innan 1.80 tre gånger trillade ner för dem båda.

Sedan var det vidare till tresteget där Nike aldrig fick chansen att vare sig mäta ut ansats eller hoppa in, då avprickningen hade hamnat på fel lista.. Administrativt strul som löstes tillslut men hon kom precis tillbaka till tävlingsbanan lagom till första hoppet. På nått vis löste hon det ganska bra, tack vare hennes höga närvaro på träningarna har hon sprungit ansatsen både en och två gånger så den satt helt okej.  Även om hon var märkbart skakig och stressad efter promenaden iväg upp till kansliet hoppade hon till sig en finalplats och stannade på godkända 10,44 och poängplats! Ett par decimeter från pers men en besviken Nike efteråt. Med tanke på situationen är vi imponerade över att hon höll ihop det så pass bra ändå, strongt gjort med andra ord!

Under tiden hoppade Oliver stav och efter att ha rivit tre snabba på 3.55 var tävlingen över för hans del. Nästa gång ska lite hårdare stavar med i bagaget. En frustrerad spark efter utrivningen blev en snygg bakåtvolt och det viktigaste är väl att man avslutar snyggt? Mycket revanschlust till morgondagens höjd fick också följa med Oliver ut från tävlingsarenan helgens första IUSM dag!

Klara avancerade till semi med nytt pb 8.14!

 

Dag två vann Yannick frukosten med två starka pannkakor och olika syltsorter som gav ork till tidiga starter i hallen! Först ut 60m start för vår nya sprint-raket Klara! På kort tid har hon kapat perset med flera tiondelar och det får vi bland annat skicka ett litet tack till Palmas för! Målet på 8:15 underskreds med en hundradel och semifinalen var ett faktum! Det glädjevrålet från tjejen när resultaten kom upp på tavlan tar jag med mig hem som en personlig höjdpunkt från hela helgen! I semin senare sprang hon in på fina 8:20 och bevisar att hennes nya nivå är lika stabil som ÖIS-direktörens orubbliga backslick.

William Frisk hoppade till sig ett silver med PB 12.65. Foto: Deca text&bild

Vad som också är stabilt är närvaron av Öisare på en trestegsprispall. En hög procent av öisare som ställer upp i trestegstävlingar tenderar att sedan hamna på pallen, det är sen gammalt. Denna gång var det 100% av de tävlande från ÖIS som hamnade där tack vare Gabriels allas ”nästan 13m” hopp och Williams dunderpers på 12:65! Långt ner till trean och hade bara vår tredje öisare Lukas haft knän som kunnat hoppa hade vi antagligen fått se en trippelseger och en prispall värdig klubbens anor!

USM-guld för Gabriel! Foto: Deca text&bild

Kort efter avslutat trestegsfinal hade Oliver mätt ut sin ansats vid höjdhoppsbanan och plockat fram revanschlusten sen gårdagens stavhopp. De öisiska framgångarna under förmiddagen visade sig ha en smittsam effekt och Olivers inhoppning lovade mycket!

En Oliver i storform och med brutalt snabba banor fick vi under tävlingens gång jobba extra hårt på att rikta hoppet åt rätt håll. Efter en rivning på 1.75 tog han sig samman och gjorde om, gjorde rätt och flög halva vägen upp i taket! Några hopp senare hade han klarat 1.83, pers med två centimeter och en meriterande, om än irriterande fjärdeplats var hans!

Oliver persade i höjdhopp med 1.83!

 

Sist ut var vår multitalang Sandra som gav sig på höjdhoppet i ett försök att böja ryggen rätt igen. Friskt vågat hälften vunnet och Sandra stannade på 1.50 i F16 höjd och åker tillbaka till Göteborg med en plan att komma starkare och helare tillbaka till sommarsäsongen!

 

//Victoria Dronsfield