Wållgren chockade på långhäcken!

Kalle Wållgren ställde sig på startlinjen vid Folksam GP i Sollentuna med ett årsbästa på 51.49 och ett PB på 50.86 på långhäck. Visst var man införstådd med att personrekordet satt löst men att han skulle dunka runt på 50.11 sekunder fanns nog inte i tankarna ens hos honom själv. Han bjöds bra internationellt motstånd, främst i form av OS-fyran Thomas Barr från Irland som vann på 49.13 sek.

Men främst kan han klappa pappa Fredrik på axeln och konstatera att ”Där rök ditt familjerekord”! Hans 50.45 tillkom redan 1993, innan Kalle ens var påtänkt.

Vår andra deltagare i Sollentuna var den flitigt tävlande Wilma Nielsen. När hon slog Hanna Hermansson & Lovisa Lindh i SM ifjol var det en jätteknall. Det var det definitivt inte denna gången. Wilma har höjt sin nivå avsevärt i år och gjorde nu sitt näst snabbaste lopp någonsin med 2.02.25 som bästa svenska på femte plats.

På hemmaplan var det Sävedalsspel på Vallen. Lisa Lilja sprang 400 meter på nytt svenskt årsbästa 53.72 sek, PB med en halvsekund. Det är en ny sträcka för henne och hon har inte riktigt lärt sig disponera krafterna än. 24,4 på första 200m var något för snabbt. Det är ingen vågad gissning att tro på tider under 53 sek under sommaren.
En annan som gått över till 400 meter är Marcus Thornée. Han vann sträckan på raska 47.43 sek utan något svårare motstånd.

Svenskt årsbästa på 400 meter för Lisa redan i årets andra lopp.

Man gladdes också åt Samuel Wiiks PB 52.93 på 400m häck. Hans gamla rekord har nämligen stått sig sedan augusti 2017. Trägen vinner och nu är proppen ur! Det kan bara gå snabbare. Unge Albin Hagstedt hakade på och persade kraftigt med 57.39 i Samuels kölvatten.

Det var roligt att se Fredrik Sangbergs comeback som höjdhoppare. Som höjdspecialist klarade han hela 2.09m 2012, men det var åtskilliga år sedan han tävlade i grenen. Nu hoppade han som i fornstora dar och klarade elegant två meter. Hoppar han för ÖIS vid Lag-SM? Det är frågan man ställer sig…

En annan ung man som glänste i höjdkurva var 16-årige Hugo Holgersson. Han höjde sitt personbästa till stiliga 1.82m med mersmak. Jämnårige Daniel Otterdahl var särklassig i längdhopp med 6.49 i aningen för stark medvind.

På tjejsidan var Jenny Lestander längdetta med 6.08m före Emilia Hammarstrtöm 5.95m.

Stina Jacobsson kastade åter sitt spjut över 45 meter (45.32m) närmast före Amanda Nilsson (43.51m).

Letar ni här så finner ni fler fina ÖIS-resultat.

Den enda ribbpassage vi hittade på Sangberg! Denna dock från stav vid SM i tiokamp för några år sedan. Ljuvligt att skåda!