Wilma klippte 6 sekunder på klubbrekordet!

Wilma Nielsen satte klubbrekord på 1500 meter vid Lag-SM kvalet på Öland. 4.19.82 i ett sololopp trots hård blåst indikerade att här fanns marginal för mycket stora förbättringar. Efter att ha sänkt klubbrekordet på 800 meter till 2.02.11 gav hon sig så på 1500 meter igen i norska Jessheim igår.

Som väntat blev det en ny rekordkross när hon kom in som fyra på 4.13.97 i ett internationellt startfält.  ”Det kändes superbra! Det var mitt andra PB på 1500 meter i år, men jag tror att det finns mer att ge i ett perfekt lopp”.

Man är benägen att hålla med. En tid kring 4.10 känns inte orealistisk.

I Austin Texas avgörs de amerikanska studentmästerskapen. Detta i hetta och mycket hög luftfuktighet. Det genererar ofta superresultat på sprint och i hopp men tynger på längre distanser. Awet Mengsteab fick slita i försöken på hinder och hans 8.57.86 gav inte finalplats. Att överhuvud taget kvala in till detta mästerskap är dock en bragd och nu ser vi fram emot att få se honom tävla på hemmaplan så småningom.

Till helgen är det dags för Sävedalsspelen på Slottsskogsvallen. Nästan 2.000 starter varav 53 stycken ÖIS-are gör 83 starter.

Här hittar ni all information om tävlingen.

Gustav Karlsson springer 400m häck på Vallen.

Ellen Hansson springer 200m på Vallen i helgen.

Leo brukar stöta långt i hemmaringen…