Fullt drag i helgen!

RödBlått på alla håll och kanter väntar den kommande helgen. Ja redan ikväll (torsdag) hoppar Gabriel Wallmark tresteg på Diamond League i Oslo. 16.03m vid säsongsdebuten i Malmö skvallrar om god form.

Med start fredag avgörs EM i trail och bergslöpning i Annecy, Frankrike. Johanna Gelfgren ingår i den svenska truppen. Hon skall springa trail hela 62 km på lördagen. Tuffa banor och lite leriga efter mycket regn senaste tiden. Johanna har dock tävlat här förr och är väl förberedd.

Den svenska truppen vid EM i Annecy. Johanna trea från vänster.

På fredag hoppar William Asker stav vid Täby Stavgala på Täby torg. Segraren får en plats vid Bauhuasgalan på Stadion på söndag! Lätt blir det inte då det finns killar med PB på 5.70-5.90m i startfältet. Men fjolårets 5.36m sitter säkert löst. Läs mer här.

Lördagens Stockholm Marathon gäller som vanligt även SM och här representeras vi av en trio i den manliga klassen. Marcus Johansson, Oscar Jönsson och Molle Olsson. Samtliga med kapacitet strax över 2.30 en god dag.

Diamond League går vidare på söndag med Bauhausgalan på Stockholms Stadion. Carl Bengtströms tredje start för året blir naturligtvis högintressant efter 48.62 och 48.49 i de bägge första loppen. Motståndet av hög internationell klass. Maja Nilsson får möta bland andra Mahuchikh och Olyslagers i en höjdtävling som innehåller sex tvåmetershopperskor! Nästan en OS-final..
Systrarna Nielsen har fått plats i en riktigt laddad 800-ing med Jemma Reekie som favorit. Wilma kvalade ju in till NCAA-finalen föregående helg medan Julia inte kom till start efter en massa strul. Hon har ju visat stora framsteg under våren och radat upp pers, senast 2.00.99. Det här loppet får ni inte missa (kl 17.46 och Bengtström kl 18.04).
Marcus Tornée springer 400m slätt i förtävlingen. Loppet innehåller tre gubbar med PB på 44,5 så även han får lite tuggmotstånd…

Carl Bengtström har sprungit fort på Stadion tidigare. Överlever Niklas Wallenlinds distriktsrekord på 48.35 helgen?

Men allra mest RödBlått bjuds det ändå på Björlandavallen där vi har ca 40 aktiva till start vid Sävedalsspelen. Ombyggnaden på Vallen har förpassat tävlingen ut på Hisingen. Duellen Albin Hagstedt – Jonas Ellison på 100 meter har det snackats en hel del om! Joni Kaartinen har öppnat säsongen starkt med två tävlingar strax under 70 meter i spjut. För övrigt kastar han spjut tidigt på lördag (kl 11.30) för att senare på dagen (17.00) gifta sig! Vi önskar stort lycka till med allting!

På tävlingens hemsida hittar ni tidsprogram, PM, startlistor och framför altt resultat.

En minst sagt laddad lördag för Joni! Långa spjutkast och giftermål på programmet…

Och för den som missat det kan vi berätta att unga Engla Nilsson gjorde en riktigt fin höjdtävling i Opole, Polen i söndags. Hon kom trea på tangerat personbästa 1.86m i bra internationellt seniormotstånd.