Julia och Wilma i rekordform!

Systrarna Nielsen imponerar i säsongsöppningen borta i USA. Denna helgen tävlade de på favoritdistansen 800 meter vid tävlingar i Oxford. Dock inte det engelska Oxford utan en ort med samma namn i Mississippi, USA. Julia var främst av de två med nya personliga rekordet 2.05.58! En sänkning av hennes tidigare notering på 2.06.17 från maj ifjol. Wilma var inte långt efter med 2.06.26, hennes femte bästa notering någonsin.

Som A Lennart Julin så riktigt poängterar på friidrott.se så innebar detta även ett ”familjerekord” på 4.11.84… Och givetvis också klubbrekord, som dock inte lär bli så värst gammalt av allt att döma. Den amerikanske säsongen är intensiv så här års och det blir spännande att följa tvillingarnas framfart de kommande veckorna. Tyvärr hinner de inte hem till Stafett-SM men till finalen i Lag-SM i Uppsala den 21 juni kommer de vara på plats.

Resultatutveckling systrarna Nielsen

Genom att klicka på länken ovan kan Ni ta del av Julia och Wilmas resultatutveckling. Redan som 10-åringar tävlade de på 1500 meter. Markant är också den imponerande standardhöjning som skedde 2021 efter det att de börjat studera vid Bradley University. Det är inte alla som utvecklas positivt av USA-studier, men här har vi definitivt två som gjort det.

Wilma efter sitt sensationella JEM-brons på 2.02.29 i Tallinn 2021.