Stafett-SM på Slottsskogsvallen i Maj

Den 28-29 maj har vi åter det stora nöjet att arrangera Stafett-SM hemma på Slottsskogsvallen. Det är Vallenklubbarna som står för arrangemanget, det vill säga Vikingen, Utby, Sävedalen, Mölndal samt ÖIS.

Tävlingens hemsida är nu öppen. 

Inbjudan till Stafett-SM

Så här gick det vid fjolårets Stafett-SM

Senast vi arrangerade Stafett-SM på Vallen var Coronaåret 2020. Ursprungligen skulle det då gått i Maj. Efter två framflyttade datum så lyckades vi till slut genomföra tävlingen i september månad, omgärdade av alla slags regler och begränsningar.

2020 var också ett rekord-SM så till vida att vi ställde hela 22 stycken lag på benen! Aldrig förr har vi haft så många till start. Detta i de fem åldersklasserna Seniorer – 22 – 19 -17 och 15 år. Av dessa 22 fick åtta stycken beträda prispallen. Med tanke på att programmet totalt omfattar 30 grenar så är 22 en imponerande siffra.

Nytt klubbrekord på 4x100m vid Stafett-SM 2020 med 40.59 sek!

Givetvis måste målsättningen inför årets tävling vara att överträffa denna notering. Klubbchef Carbe klurar på hur vi skall kunna mönstra våra allra starkaste uppställningar. Nu gäller det att samtliga aktiva och tränare planerar in en första formtopp för utesäsongen till den sista majhelgen.

Johanna Larsson, Emma Dahl och Johanna Widarsson Norbeck visar upp sina SM-medaljer efter 3x1500m ifjol.

Från fjolårets Stafett-SM minns vi framför allt triumfen över ärkefienden Malmö AI på 4x400m. Segertiden blev sagolika 3.08.86! Ett klubbrekord med ca 4½ sekunders marginal.