Johanna sprang snabbt i Berlin!

Det vackra paret Johanna Larsson och Jesper Evervall tillbringade helgen i Berlin där de sprang det stora internationella loppet Berlin Halvmaraton. Jesper öppnade med 34.43 på första milen, men tvingades sedan tyvärr bryta loppet. Johanna genomförde dock loppet jämnt som en klocka. Efter 5 km-avsnitt på i tur och ordning 17.52 – 17.55 – 17.59 höll hon tempot hela vägen in i mål och kom in som 23:a i damklassen på stiliga 1.15.49! Personbästa med nästan exakt minuten och endast 24 sekunder över Sara Holmgrens klubbrekord.

Johanna efter fullbordat lopp i Berlin.

Wilma Nielsen gjorde sin första bantävling sedan Finnkampen i höstas. Vid en mindre tävlingen i Illinois löt hon syrran göra dragjobbet (första varvet på 62 sek) innan hon vann på 2.11.23. Wilma har haft en del skadebekymmer under vintern så det var glädjande att se henne tillbaks igen.

En annan USA-studerande som haft det bekymmersamt med skador & sjukdom är Awet Mengsteab. I helgen genomförde han dock ett hinderlopp i Lubbock, Texas. Det var ingen konkurrens att tala om men tiden 9,13,98 är ändå en lovande öppning av utesäsongen.