Förbluffande bra…

Den gångna veckan tog inomhussäsongen fart på allvar. Ja, i det mikroformat för en begränsad grupp elitaktiva som tillåts i nuläget vill säga. Och visst har man förståelse om såväl motivation som framtidstro tagit rejält med stryk hos de aktiva efter snart ett år i pandemins grepp! I ärlighetens namn är ju också de tävlingar vi kan erbjuda just nu i sitt miniformat inte så där oerhört inspirerande.

Desto mer förbluffad blir man över den höga resultatnivå som presterats den gångna veckan. Uppenbarligen har de aktiva lyckats sköta vinterträningen i stort som vanligt och är nu överlyckliga över att över huvud taget få lov att tävla. Här följer en summering över helgens tävlande:

Fredag 15/1 – AIR TIME2 Friidrottens Hus

Den tredje tävlingskvällen av AIRTIME hade längdhopp och en liten gnutta tresteg på programmet. I herrarnas längd var Ullevis 18-åring Oliwer Danielsson det stora utropstecknet med seger på 7.38m. Jonatan Hirsh kämpade med att få ansatsen att stämma men kunde i sitt sista hopp klämma till med goda 7.13m. Samma gällde för Jenny Lestander som i sitt sista hopp fick till en skaplig plankträff och hoppade 5.92m. Det fattades en futtig centimeter till Emilia Hammarströms segerresultat.
Olof Ryberg presterade sitt livs första sexmetershopp under tak med 6.05m.

Resultat AIRTIME2

7.13m var en utmärkt säsongsdebut för Jonatan Hirsh.

Lördag 18/1 – Svenska Stavtouren i Uppsala

Melker Svärd Jacobsson gjorde säsongsdebut i Uppsala på lördagen. Inledningshöjden 5.33m togs direkt, men sedan var det stopp på 5.48m. Den höjden klarades däremot av norske Simen Guttormsen som därmed tog hem segern. 16-årige William Asker hade en lyckad dag som resulterade i det nya stiliga personrekordet 4.72m! Han klarade såväl 4.30 – 4.45 – 4.60 som 4.72m i första försöken innan 4.84m blev för högt.

Resultat Stavhoppstouren 2

Melker säsongsdebuterade i Uppsala på lördagen.

William höjde sitt fjolårsbästa med 12 cm direkt.


17/1 -Svenska Sprintutmaningen Friidrottens Hus

Häcklöparna var först ut och Petter Gustafsson sänkte klubbrekordet med en hundradel till 7.93 sek! På sina två första tävlingar har han nu radat upp sviten 7.94 – 7.98 – 7.93 – 7.95 vilket imponerar. Nästa helg tävlar han på Växjös erkänt snabba banor och klubbrekordet sitter löst igen.

På 60 meter imponerade Karlstads Henrik Larsson med raska 6.69 sek. Alexander Andreasson upprepade sina ypperliga 6.89 från förra helgen och blev trea i ett riktigt starkt startfält.

Anders Pihlblad är en synnerligen talangfull yngling, nykomling i Sällskapet sedan i höstas. Nu sprang han årets första 200-ing på ypperliga 21.81 sek. Erik Annerfalk vann loppet på 21.67 efter en blixtrande öppning. På slutet närmade sig Anders men hann inte ända fram.

Till slut fattades det inte mycket fram till Annerfalk.

Carl Bengtström gjorde en spännande start på 400 meter efter att sett väldigt stark ut på träning. Han dundrade runt första varvet på ca 21,7 men stod likväl distansen ut. Klockan stannade på 47.01 sek, endast sex hundradelar över rekordtiden från fjolårets IJSM. Kvalgränsen till Inne-EM (47.60) underskreds med kraftig marginal.
Frågan är om ändå inte Kalle Wållgrens löpning strax bakom Carl var än mer sensationell. Efter att ha släppt några meter på första varvet så avverkade han ett urstarkt andravarv och var överraskande nära över mållinjen. Med 48.24 sänkte han sitt inomhuspers (50.22) med i runda tal TVÅ SEKUNDER! Även utomhusperset (48.58) underskreds. Det här premiären skvallrar om häcktider på 51-talet till sommaren.

Resultat Svenska Sprintutmaningen 2

 

Såväl Carl Bengtström som Kalle Wållgren imponerade stort på 400 meter!

Samuel Wiik (50.65) och Gustav Karlsson (50.94) säsongsdebuterade på 400 meter på ett utmärkt sätt.


18/1 – Hopptävling Uppsala

Fjolårets sensationsman i tresteg, Isak Persson, demonstrerade direkt att vinterträning skötts exemplariskt. På söndagen vann han tresteg på nya inomhusperset, och tillika Svenska årsbästat 15.86m! Serien innehöll dessutom hopp på 15.69, 15.55 och 15.52m. Vi ser fram emot hopp AVSVÄRT förbi 16-meterslinjen under 2021.

Isak lär visa upp fler SM-medaljer vad det lider…

Resultat Hopptävling Uppsala 18/1

Och givetvis var det Firma DECA och Hasse Sjögren som tog alla de fina bilderna!