Försmädliga hundradelar….

Den gångna helgen fortsatte säsongen för Awet Mengsteab och Ben Blomqvist borta i USA, medan vi andra tränar på här hemma.

För Ben handlade det om Regionals i San Antonio. Detta var samtidigt slutligt kval för Texas State Championships. Ett stentufft sådant då endast de två främsta i individuella grenar kvalar. Försöket gick som en dans och han vann sitt heat på 50.09 utan att ge allt.

Finalen blev dock en brutal historia där tre man kastade sig över mållinjen samtidigt. Ben drog nitlotten då hans 50.12 var en hundradel från silver och ytterligare en (!) från guld.
Snacka om små marginaler… Deppandet blev dock inte alltför långvarigt då han timmen senare ledde sitt skollag till seger på avslutande 4×400 meter. Det gav också seger och en pampig pokal i lagtävlingen.

Nu ser vi fram emot den fortsatta säsongen och tävlande på 400m häck och framför allt tiokamp som han specialiserar sig på. Har han utvecklats lika mycket i övriga nio grenar som 400 meter – så blir det roligt…

I New Mexico tävlade Awet Mengsteab på 1500 meter denna helg. Han kom åtta på 3.57.78 vilket är en förnämlig tid, inte minst med tanke på att loppet sprangs på 1600 meters höjd över havet. Det är en avsevärd minusfaktor att räkna in vad gäller medel och långdistans. I sprint och häck däremot är det ju en fördel.

Seger på långa stafetten (ben till vänster i keps) gav balsam på såren efter den snöpliga utgången av det individuella loppet.

PS: Varför en hund i ingressen? Jo det handlade ju om en rejäl NOSNING för Ben då han endast var HUNDradelen från kval till State Championships…