”Genombrottslingar 2020” – del 3

Pandemi eller inte så rullade vår verksamhet på och under klev en hel rad nya stjärnskott fram på allvar. Så här på höstkanten tar vi chansen att presentera några av de största talangerna, ett halvdussin ungdomar födda tidigast 2004. Lägg namnen på minnet då de helt säkert kommer att förgylla ÖIS i framtiden. Här kommer den tredje och avslutande delen i serien:

Ellen Hansson – född 2004

Vid vilken ålder började du med friidrott och varför?
Jag började i friidrott när jag var 6 år. Jag kände att jag ville gå i någon sport men visste inte riktigt vilken då jag inte var speciellt insatt i något. Till slut anmälde mina föräldrar mig till den nya gruppen i friidrott och det var så jag började.

Hur många pass/vecka tränar du
Jag tränar fyra gånger i veckan men innan restriktionerna så tränade jag fem gånger.

Roligaste träningen
Den roligaste träningen är när vi får träna teknik som exempelvis hopp eller sprint.

Värsta träningen
Den värsta träningen är när det blir lite jobbigare och kan vara när vi endast springer intervaller under en hel träning.

Vem/vilka är din tränare
Mina tränare är Jenny Svanteson Wester, Niclas Woodbridge och Kristian Weetom.

Personrekord
60m – 8.10, 100m – 12.56, 200 – 26.10, höjd – 1.60 (1.61 på träning), längd – 5.61.

Bästa friidrottsminnet 2020
Finns inte direkt några bra minnen från 2020 då det flesta tävlingar samt läger blivit inställda men om det finns något skulle jag säga att USM i Sollentuna var det bästa minnet för jag hade det väldigt roligt plus att jag kom 2:a i längd vilket jag inte förväntade mig.

Mål för 2021
Jag hade satt upp två stycken mål inför 2020 inomhus och det var att ta klubbrekordet i 60m som är 7.90s och hoppa över 5.70 i längdhopp. Detta blev dock inte av eftersom vi inte fått tävla men jag antar att det får bli mina fortsatta mål inför 2021.

Långsiktiga mål
Ett långsiktigt mål jag har är att kvala till ungdoms-EM i Italien i längdhopp men det är som sagt ett långsiktigt mål.

Vad studerar du / vad skall du bli när du blir stor
Jag går samhällslinjen på Hvitfeldtska och vill senare jobba hos min mamma på hennes företag eller som arkitekt eller designer.

Andra intressen än friidrott
Annat än friidrott så brukar jag måla ibland men det är inte jätteofta.

 

Leo Zikovic – född 2004

Vid vilken ålder började du med friidrott och varför? 

Jag började i friidrott när jag var 6 år på grund av att min pappa ( Per Zikovic) startade en friidrottsklubb som heter Bohus IF. Jag provade och tyckte det var kul och har fastnat för det ända sen dess.

 

Hur många pass i veckan tränar du?

Jag tränar 6 pass i veckan.

 

Roligaste träningen?

Den roligaste träningen för mig är alltid på måndagar eftersom jag träffar alla mina kompisar och mina favoritövningar på gymmet är alltid på måndagar. 

 

Värsta träningen?

Värsta träningen är alltid på onsdagar då de jobbigaste övningarna är.

 

Vem vilka är dina tränare? 

Min main coach är Arvid Koskinen och min sido coach som hjälper mig med typ allt är min pappa Per Zikovic. 

 

Personrekord?

Kula 18.21m (5kg)

 

Bästa friidrottsminnet 2020? 

När jag kvalade in till UEM i Rieti (Italien) 

 

Mål för 2021?

Att få åka till UEM och prestera bra.

 

Långsiktigt mål?

Att träna på bra, bli starkare och skadefri så jag kan vara med i OS och VM och förhoppningsvis komma på en bra placering och såklart slå svenska rekordet i kula. Bli sponsrad av Nike, Puma eller Adidas

 

Vad studerar du? Vad vill du bli?

Jag studerar samhälle på Bernadotte och vet inte än vad jag vill bli när det kommer till arbeten men en sak är klar att jag vill bli fulltid friidrottare. 

 

Andra intressen än friidrott? 

Var med kompisar, spela spel.