Klubbrekord 10.000m!

Johanna Larsson gjorde en utflykt till den kungliga huvudstaden på torsdagen och sprang 10.000m vid Långlöparnas Kväll på Stadion. Och detta gjorde hon med bravur. Det var en mixad tävling där män och kvinnor sprang gemensamt i sex stycken heat. Johanna var faktiskt snabbaste kvinna när hon sänkte sitt eget klubbrekord från ifjol med i runda slängar 10 sekunder. 34.32.28 lyder det nya rekordet.

Ytterligare två ÖIS-are deltog. DM-segraren Lemuela Wutz tvingades tyvärr bryta loppet i ett tidigare heat. Fredrik Skoglund persade med 33.12.19.

Denise Eriksson ingick i ett svenskgäng som tävlade i Limassol, Cypern också på torsdagskvällen. Hon noterade 25.23 på 200m.

Även Rebecka Abrahamsson har varit ute och rest. Hon tävlade i självaste Athén, Grekland på onsdag kväll och hoppade 12.95m i tresteg. Detta i en kännbar motvind (-1.2 m/sek).

Nästa spännande ÖIS-insats kommer att göras av Awet Mengsteab redan nu i natt! Han tävlar i NCAA regional West på 3000m hinder. Detta är steget innan Studentmästerskapen. De 12 främsta från East och West kvalificerar sig till finalen i Austin, Texas 7-10 juni. Man tävlar i tre heat – de tre främsta + 3 tider därutöver krävs för att gå vidare.

I natt håller vi tummarna för Awet!

Här kommer Awets resultat upp efter midnatt.

Nordiska Mästerskapen avgörs som tidigare nämnts i Köpenhamn i helgen med 9 deltagande ÖIS-are.
På hemmaplan beger vi oss till Stenkullen, Lerum på söndag morgon och hejar fram våra ungdomar i deras viktiga Kraftmätningskval.

Nelson är en klippa i vårt Kraftmätningslag.